Oslo Børs: Oppgang i vente. Virus-utbruddet nå en internasjonal folkehelsekrise iflg. WHO

Verdens helseorganisasjon (WHO) valgte torsdag kveld, å erklære det kinesiske virus-utbruddet en internasjonal folkehelsekrise

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%.

Roger Berntsen

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned -1 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,3 prosent i snitt. Den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 falt for øvrig -1 prosent.

IndekserKursRetning% endr.
OBX Total Return Index826-1,0
Oslo Børs Benchmark Index916-1,0

USA

Verdens helseorganisasjon (WHO) valgte torsdag kveld, å erklære det kinesiske virus-utbruddet en internasjonal folkehelsekrise. Når det er sagt, WHO sa samtidig at det ikke er nødvendig å legge restriksjoner på reise og handel som en følge av dette. Det viktigste derimot, er å hindre en større spredning i land med svakere helsesystemer. I følge kinesiske helsemyndigheter har 213 dødd av viruset, mens 9692 er smittet.

De amerikanske børsene steg på WHOs erklæring. I tillegg bidro Microsoft og Tesla positivt på stemningen etter at de leverte knallsterke kvartalstall. Amazon, en annen amerikansk gigant knuste analytikernes forventninger i 4. kvartal, dog disse tallene ble sluppet etter børslutt. Dvs. Amazon aksjen vil prege handelen fredag.

IndekserKursRetning% endring
Dow Jones Industrial Average28 8590,4
NASDAQ Composite9 2990,3
S&P 5003 2840,3

Asia

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -0,4 prosent i natt. De asiatiske investorene ble, i likhet med sine amerikanske likemenn, beroliget av WHOs erklæring. Det er naturlig å anta at dette vil hjelpe de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Når det er sagt, utviklingen i kinesisk økonomi vil bli relativt hardt rammet av virus-utbruddet, noe som vil gi ringvirkninger til resten av verden.

IndekserKursRetning% endring
S&P Asia 504 862-0,4
NIKKEI 225 INDEX23 2051,0
HANG SENG INDEX26 306-0,5

Olje og valuta

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 59,1 dollar per fat, opp 0,5 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,19, mens 30-års renten i USA ligger på 2,05 prosent.

Olje og valutaKursRetning% endring
Brent Spot Indicator59,10,1
US Dollar / Norwegian Krone9,190,1
Euro / Norwegian Krone10,130,0
US 30 Years Benchmark bond2,050,0

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Sterke tall fra internasjonale giganter var ikke nok til å hindre børsfall torsdag

Roger Berntsen, Analytiker i Nordnet

Lyttetips til boliginteresserte

#pengepodden – Har vi en boligboble i Norge? Med Erling Røed Larsen

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer