Oslo Børs: Oppgang i vente, til tross for blandet utvikling i Asia i natt

Lavere oljepris bidro til børsfall her hjemme i går. Den økte risikopremien i oljeprisen etter den alvorlige hendelsen i Saudi Arabia tidligere i måneden, er nå mer eller mindre borte. Dvs. aktørene i oljemarkedet hamstrer ikke olje i like stor skala som tidligere

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6]%.

Oljeprisen senket Oslo Børs i går

Lavere oljepris bidro til børsfall her hjemme i går. Den økte risikopremien i oljeprisen etter den alvorlige hendelsen i Saudi Arabia tidligere i måneden, er nå mer eller mindre borte. Dvs. aktørene i oljemarkedet hamstrer ikke olje i like stor skala som tidligere, da frykten for ytterligere disrupsjon av globalt oljetilbudet har minsket. Når det er sagt, lite har skjedd på den geopolitiske arenaen, annet enn at USA har innført ytterligere sanksjoner ovenfor Iran. Det skal også sies at deler av oljeprisnedgangen de seneste dagene, skyldes lavere vekstimpulser i verdensøkonomien. Vekstimpulsene er ikke ventet å bedres så lange handelskrigen mellom USA og Kina fortsatt pågår.

Blandet i Asia, men oppgang i USA

De asiatiske børsene endte blandet i natt, til tross for børsoppgang i USA i går kveld. Samlet sett derimot, er impulsene fra verdens finansmarkeder positive torsdag morgen. Mao. ligger forholdene til rette for oppgang i Europa i dag, inkludert på Oslo Børs.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer