Oslo Børs: Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia. Investorene håper på gjennombrudd i handelskrigen

Børsene i Kina og Hong Kong holdt stengt i natt grunnet nasjonal helligdag, dermed kan man ikke vektlegge impulsene fra Asia som normalt i dag. De andre børsene i regionen endte for øvrig opp

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,3]%.

Oppgang i Asia, men..

Børsene i Kina og Hong Kong holdt stengt i natt grunnet nasjonal helligdag, dermed kan man ikke vektlegge impulsene fra Asia som normalt i dag. De andre børsene i regionen endte for øvrig opp. Mange investorer håper nå på gjennombrudd i forhandlingene mellom USA og Kina når de møtes senere i måneden.

Når det er sagt, ettersom vi nå har unnagjort 3. kvartal, er det også duket for en ny runde med selskapsresultater. Normalt sett bruker høstmånedene, som vi nå går inn i, å bli mer volatile enn ellers i året. Dette skyldes bl.a. at det er økt sannsynlighet for resultatvarsler knyttet til 3. kvartals tallene enn de andre kvartalene.

Oljeprisen under 60 dollar per fat

Oljeprisen har nå falt tilbake til nivåene fra før angrepet på Saudia Arabias største oljeraffineri (i forrige måned). Iskrivende stund handles Brent Blend til 59,6 dollar per fat. Videre, bevegelsene i det amerikanske rentemarkedet har vært små det siste døgnet, dog de lange rentene, målt gjennom tiårige statsrenter, er fremdeles lavere en tre måneders renten. Mao. er rentekurven fortsatt invertert, noe som isolert sett er negativt for aksjemarkedene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer