Oslo Børs: Oppgang i vente. Oljeprisen over 40 dollar per fat. Høyeste nivå på tre måneder.

Den positive stemningen fra USA smittet over på børsene i Asia i natt. Mange investorer tror det verste er bak oss hva angår Covid-19 pandemien. Hvorvidt en ny virusbølge ikke vil skylle over verden igjen gjenstår å se

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9]%.

Roger Berntsen – Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,8 prosent i snitt tirsdag.

Energi, material -og Industri aksjer ledet an på Wall Street i går. Dow Inc, Exxon Mobil Corp., Home Depot, American Express og Caterpillar toppet vinnerlisten blant Dow 30 selskapene, mens Coca-Cola, Walt Disney, Walmart og Raytheon Technologies utviklet seg svakest.

I likhet med sine europeiske kollegaer, ignorerte investorene alt som ikke hadde med Covid-19 situasjonen å gjøre. Det være seg de enorme demonstrasjonene i kjølvannet av drapet på Georg Floyd, samt de geopolitiske spenningene mellom USA og Kina.

Dvs. at verdensøkonomien nå viser tegn til bedring etter vinterens Covid-19 stillstand har brakt optimismen tilbake i finansmarkedene.

Når det er sagt, det er fremdeles lang vei å gå før verdensøkonomien kan friskmeldes gitt at en effektiv behandlingsform for viruset gjenstår å utvikle. Videre, ligger det i kortene at de aller svakeste selskapene vil slite med å komme igjennom krisen.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 2,5 prosent i natt.

Den positive stemningen fra USA smittet over på børsene i Asia i natt. Mange investorer tror det verste er bak oss hva angår Covid-19 pandemien. Hvorvidt en ny virusbølge ikke vil skylle over verden igjen gjenstår å se. Ifølge eksperter må vi være forberedt på nettopp det.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,1 dollar per fat, opp 2,5 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,5, mens 30-års renten i USA ligger på 1,51 prosent.

I morgen møtes verdens oljeprodusenter, med OPEC+ i spissen, for å diskutere den seneste kuttavtalen mellom partene. Det ligger i kortene at dagens produksjonskutt vil bli forlenget frem til høsten.

Oljeprisen har ila. det siste døgnet passert 40 dollar per fat, noe som isolert sett er positivt, dog deler av denne oppgangen skyldes det faktum at dollaren har falt i verdi. Oljeprisen er forøvrig på det høyeste nivå på tre måneder, men er likevel ned 39 prosent for året.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Rally på Oslo Børs tirsdag. Covid-19 optimisme overskygget alt annet

Roger Berntsen – Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer