Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente. Nye smitterekorder i USA gjennom helgen, men investorene tror Covid-19 koden vil knekkes før eller siden

Den teknologitunge Nasdaq indeksen er opp 17,1 prosent i 2020, hele 25,6 prosentpoeng bedre enn Dow Jones industrials indeksen. Selskaper som Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, Tesla, og Alphabet har bidratt til brorparten av denne forskjellen da deres forretningsmodeller ikke har blitt rammet av COVID-19 situasjonen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fresdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt fredag.

Den teknologitunge Nasdaq indeksen er opp 17,1 prosent i 2020, hele 25,6 prosentpoeng bedre enn Dow Jones industrials indeksen. Selskaper som Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, Tesla, og Alphabet har bidratt til brorparten av denne forskjellen da deres forretningsmodeller ikke har blitt rammet av COVID-19 situasjonen.

De siste ukene derimot, har flere hardt rammede selskaper utkonkurrert teknologiaksjene, det til tross for at smittetallene i USA og i resten av verden har nådd nye rekordnivåer. Dødstallene derimot, har til gode å stige tilsvarende, noe som isolert sett er positivt. I tillegg har flere selskaper som jobber med å utvikle medisiner mot Coronaviruset sluppet positive nyheter den senere tid. Det er naturlig å anta at flere av de aksjene som har falt mest i år vil gjøre det godt fremover hvis det viser seg at en effektiv behandlingsform for viruset er nært forestående.

Når det er sagt, utvikling av medisiner tar tid. Hvorvidt noe klarer å knekke Covid-19 koden inneværende år eller ikke gjenstår å se.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,9 prosent i snitt i natt.

Børsene Kina ledet an i Asia mandag. I resten av regionen var stemningen mer dempet. Teknologiaksjene “lagget”, mens industriaksjen klarte seg best. Dette er samme utvikling vi har sett i USA de seneste ukene.

Resultatsesongen fortsetter for øvrig denne uken. Her hjemme har mange store selskaper allerede levert, dog Equinor og Hydro har ikke. Hydro-tallene kommer onsdag, mens børsens største selskap Equinor, slipper sine tall på fredag. Samlet sett har tallene som har kommet inn vært blandet, både her hjemme, men også internasjonalt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,9 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,27, mens 30-års renten i USA ligger på 1,32 prosent.

Oljeprisen har holdt seg på stedet hvil gjennom helgen. Usikkerheten i det korte bildet er stor pga. rekordhøye smittetall, spesielt i USA. Den amerikanske kjøresesongen, som vi nå er inne i, ventes å bli lavere enn tidligere antatt. Mange andre steder i verden er denne ventet å bli bedre pga. manglende flytilbud i ferieavviklingen på nordlige halvkule. Mao. resultatet av kjøresesesongen vil prege oljemarkedet i det korte bilde.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer