Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente. Knallsterke kvartalstall fra USA. Oljemarkedet i positivt driv.

Knallsterke resultater fra flere selskaper, deriblant Microsoft, FaceBook og Tesla, bidro til solid oppgang på Wall Street onsdag

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,1%, eller innenfor intervallet [1,5, 0,8]%. DNB, NOFI, STB, SUBC, LUNE, DSV, CARLB, DANSKE, AMZN, AAPL, V i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 2,8 prosent i snitt onsdag.

Knallsterke resultater fra flere selskaper, deriblant Microsoft, FaceBook og Tesla, bidro til solid oppgang på Wall Street onsdag. I tillegg hjalp det på den generelle stemningen at den mye omtalte medisinen remdesivir fra Gilead Science, viste oppløftende resultater i en nylig gjennomført test på hardt rammede Covid-19 pasienter.

Fed avholdt rentemøte i går kveld. Her fremkom det i klartekst at sentralbanken vil gjøre det som er nødvendig i disse krisetider. Dvs. stimulansetiltakene (nullrenter og støttekjøp) vil opprettholdes, evt. økes om nødvendig, inntil økonomien igjen skulle nærme seg full sysselsetting. Det betyr at det kan ta tid før renten blir satt opp igjen i USA.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,9 prosent i natt.

De samme faktorene som ga oppgang i USA onsdag kveld, bidro til oppgang i Asia i natt. Mao. er det ingen ekstra drahjelp å få fra denne regionen i dag.

Investorene venter nå på flere store selskapsresultater, samt dagens rentemøte i ECB (den europeiske sentralbanken).

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 24,7 dollar per fat, opp 7 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,3, mens 30-års renten i USA ligger på 1,24 prosent.

Flere land i Europa, samt stater i USA er i ferd med å åpnes opp igjen etter å ha vært fullstendig nedstengt i kampen mot Covid-19 viruset. Dette begynner nå å gi utslag i oljeetterspørselen, dog fra historisk lave nivåer vel og merke. Uansett, gitt den viktige rollen olje -og energisektoren har i verden, så betyr hver positive impuls mye i disse dager.

Det kan nevnes at Norge som en av verdens største oljeprodusenter, nå har besluttet å kutte produksjonen med hhv. 250 tusen fat i juni, samt 134 tusen fat i 2. halvår. Dette er for øvrig i tråd med den nylige kuttavtalen mellom verdens oljeprodusenter. Dvs. dette er en avtale der alle er enige om å bidra i en felles dugnad for å hindre fullstendig kollaps i oljemarkedet.

Merk! Juni kontrakten for Brent-oljen løper ut i dag, derfor vil oljeprisen gjøre et merkbart hopp, når dette skjer.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Oppgangen fortsatte på Oslo Børs onsdag. Tungvekterne Equinor, DNB, Hydro og Aker BP endte kraftig opp.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer