Oslo Børs: Oppgang i vente. Kina ønsker ikke en eskalering av handelskrigen

Verdens børser, inkludert Oslo Børs, snudde kraftig opp torsdag, etter meldinger om at kinesiske myndigheter ikke ønsker å bidra til en ytterligere eskalering av handelskrigen.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%.

Kina ønsker å fortsette dialogen med USA

Verdens børser, inkludert Oslo Børs, snudde kraftig opp torsdag, etter meldinger om at kinesiske myndigheter ikke ønsker å bidra til en ytterligere eskalering av handelskrigen. Landet ønsker å fortsette dialogen med USA i et håp om at de seneste tollskjerpelsene trekkes tilbake. Sensitive aksjer, aksjer hvis i større grad enn andre, påvirkes av endringer i globale vekstutsikter, steg mest i går.

Rentemarkedet: Den jevne investor fremdeles skeptisk

Rentemarkedet har endret seg lite etter nyheten fra Kina. De lange rentene er fremdeles lavere enn de korte (inverterte rentekurver), noe som indikerer at den jevne investor fremdeles er skeptisk hva angår global vekst fremover. Mao. må det flere positive nyheter til for at investorene vil søke mer risiko, dvs. gå ut av obligasjoner og inn i aksjer igjen.

Asia og olje

De asiatiske børsene endte opp i natt. Oljeprisen har også utviklet seg positivt gjennom natten. Høyere oljepris er isolert sett positivt for de oljerelaterte aksjene her hjemme.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer