Oslo Børs: Oppgang i vente. Investorene trosser Iran-situasjonen

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte flatt mandag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt. De amerikanske investorene trosset Iran-situasjonen i går kveld da de sendte indeksene opp

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen

Norge, Europa og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte flatt mandag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt. De amerikanske investorene trosset Iran-situasjonen i går kveld da de sendte indeksene opp. Oppgangen var i tillegg bred, dog tradisjonen tro var det teknologiselskapene som gjorde det aller best.

Her hjemme var det oljerelaterte selskaper som dro lasset, deriblant Equinor og Aker BP. DNO derimot, som har sin hovedvirksomhet i Kurdistan, falt hele 12 prosent.

Asia, olje mv.

De asiatiske børsene steg i natt, dermed lot investorene i regionen seg påvirke av de amerikanske. Det er mye som tyder på at Iran ikke har venner, eller ressurser til å gjøre alvor av sine trusler ovenfor USA. Om så er tilfellet vil spenningsnivået i Midtøsten forbli mer eller mindre som det har vært den senere tid.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 68,3 dollar per fat, ned -1,4 prosent fra mandagens nivåer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer