Oslo Børs: Oppgang i vente. Industriselskapene ledet an på Wall Street i går kveld, mens tek aksjene falt. God stemning i Asia i natt

Boeing (+5,5%) og Caterpillar (+5,2%), to av verdens største industriselskaper var med å løfte Dow Jones indeksen 1,3 prosent i går. Teknologirelaterte aksjer derimot, falt i snitt, noe tilbake

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går..

Boeing (+5,5%) og Caterpillar (+5,2%), to av verdens største industriselskaper var med å løfte Dow Jones indeksen 1,3 prosent i går. Teknologirelaterte aksjer derimot, falt i snitt, noe tilbake. Når det er sagt, dette er aksjer som har steget mye i det siste. Nasdaq indeksen, der mange av teknologigigantene inngår, er opp hele 22,2 prosent til nå i år.

Investorene venter fortsatt på en ny stimulansepakke fra amerikanske myndigheter, slik de også gjorde i forrige uke. Politikerne sliter med å bli enige om rammene for denne, men det skal nå være bevegelser i forhandlingene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 1,7 prosent i snitt i natt.

Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag, det til tross for at spenningsnivået mellom USA og Kina stadig øker. Investorene valgte for øvrig å fokusere på det som skjedde på Wall Street mandag kveld. At industrirelaterte selskaper utviklet seg best i USA kan være et tegn på økt økonomisk aktivitet, noe som har vært en mangelvare etter COVID-19 utbruddet i mars.

Det er naturlig å anta at den positive stemningen i Asia vil kunne smitte over på Europabørsene i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,1 dollar per fat, opp 0,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,01, mens 30-års renten i USA ligger på 1,26 prosent.

Oljeprisen har klart å holde seg stabilt på midten av 40-tallet de siste ukene, godt hjulpet av streng kuttdisiplin blant verdens oljeprodusenter. I tillegg har vekstimpulsene, spesielt i Asia, kommet noe tilbake, dog fra lave nivåer. Mao. er det positive tegn å spore for den som følger med på utviklingen i oljemarkedet. Når det er sagt, smittesituasjonen globalt er fremdeles kritisk, derfor er ingen ting gitt med tanke på den økonomiske utviklingen fremover.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer