Oslo Børs: Oppgang i vente etter at FED, i går kveld, signaliserte uendret styringsrente i 2020

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned 0,5 prosent onsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,1 og 0,4 prosent. Investorene i USA reagerte positivt på gårsdagens rentemøte der sentralbanksjefen, Jerome Powell, signaliserte uendret styringsrente (Fed Funds Rate) gjennom hele 2020

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Norge og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned 0,5 prosent onsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,1 og 0,4 prosent. Investorene i USA reagerte positivt på gårsdagens rentemøte der Fed-sjef, Jerome Powell, signaliserte uendret styringsrente (Fed Funds Rate) i 2020. Mer forutsigbarhet hva angår rentesetting i USA er godt nytt for alle investorer.

Asia og olje

De asiatiske børsene endte opp torsdag som en følge av onsdagens rentebeskjed fra USA. Skulle sentralbankens spådom om stabile renter det neste året bli en realitet, vil det gjøre det enklere for investorene å ta sine investeringsbeslutninger i perioden. Det er naturlig å anta at de europeiske børsene, inkludert Oslo Børs, også kan dra nytte av dette. Når det er sagt, i dag er det duket for rentemøte i ECB, noe som normalt har stor påvirkningskraft på aksjemarkedene i regionen. Det er for øvrig ikke ventet noen renteendring, dog spenningen er likevel stor gitt at dette er Christine Lagarde sitt første rentemøte som ny sentralbanksjef. I tillegg er det valg i Storbritannia i kveld.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 64 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra gårsdagens nivåer. Ferske OPEC-prognoser viser nå at oljemarkedet vil være i balanse/svakt underskudd det neste året, noe som isolert sett er positivt for prisen på verdens viktigste råvare.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer