Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente. “Don’t fight the Fed”

Aksjene på Wall Street steg på ny mandag, godt hjulpet av FEDs innblanding i finansmarkedene. Dvs. den amerikanske sentralbanken, i likhet de fleste andre sentralbanker rundt om i verden, trykker i disse dager penger for å kjøpe obligasjoner i markedet.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,4%, eller innenfor intervallet [1,1, 1,7]%.

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 3,4 prosent i snitt mandag.

Aksjene på Wall Street steg på ny mandag, godt hjulpet av FEDs innblanding i finansmarkedene. Dvs. den amerikanske sentralbanken, i likhet de fleste andre sentralbanker rundt om i verden, trykker i disse dager penger for å kjøpe obligasjoner i markedet. Tilsvarende operasjoner (kvantitative lettelser) ble utført under finanskrisen også.

Sjefen for den amerikanske sentralbanken, Jerome Powell, uttalte i forrige uke at de har mer “krutt” på lager om nødvendig, en uttalelse som bygger opp om det fryktede uttrykket “don’t fight the fed”.

Historisk sett har det ikke lønnet seg å gå mot den amerikanske sentralbanken i krisetider, dvs. når kraftige stimulansetiltak rulles ut.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 1,1 prosent i natt.

Sterke PMI-tall (industritall) fra Kina ga positive utslag på børsene i Asia i natt. Når det er sagt, disse tallene må sees i lys av at de foregående tallene var ekstremt lave pga. Covid-19 stillstanden i Kina i februar måned.

Kina, hvis var første land i verden som ble rammet av Covid-19 viruset, er i dag godt i gang med å gjenoppstarte landet etter å ha vært nedstengt mens viruset herjet som verst.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 23 dollar per fat, opp 3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,48, mens 30-års renten i USA ligger på 1,3 prosent.

Saudi Arabia varslet i går at de vil øke sin oljeproduksjon ytterligere om en måned (i mai). Hvorvidt det kommer til å skje er en annen ting, gitt at rasjonale bak beslutningen er å tvinge andre oljeproduserende land, deriblant Russland til å innse at “slaget” er tapt hva angår oljepriskrigen.

Spotprisen på olje falt på Saudis trussel om økt oljeproduksjon. Dette har gjort det enda mer lønnsomt for “spekulanter” å kontrahere tankskip til lagring av olje, hvis salgspris er høyere frem i tid.

Mao. rederne er de som profitere mest på dagens anspente situasjon i oljemarkedet. Tankkjempen Frontline steg for øvrig 20 prosent i gårsdagens handel.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Solid snuoperasjon på Oslo Børs. Tankaksjene til værs!

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer