Oslo Børs: Nytt kraftig børsfall i vente. De fleste børsindeksene verden over, er nå i korreksjonsterritorium

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -2,4 prosent i natt. I likhet med de amerikanske indeksene har nå de fleste indekser i Asia også falt inn i korreksjonterritorium

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -3,5%, eller innenfor intervallet [-4, -3,1]%. Resultatrush på Oslo Børs i dag (en rekke mindre selskaper har levert Q4-tall i dag)

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -4,5 prosent i snitt torsdag. Dette fallet bidro til å sende de amerikanske børsene inn i korreksjonsterritorium (indeksene ned mer enn 10 prosent fra forrige topp).

Coronaviruset og frykten for hva spredningen av dette vil gjøre med verdensøkonomien og dernest selskapenes inntjening er eneste drivkraft i markedet. Store giganter som Apple og Microsoft har allerede varslet lavere salg som en følge av virusutbruddet.

Som vi har uttalt tidligere vil sentralbankene, inkludert Fed (den amerikanske sentralbanken), på et eller annet tidspunkt måtte steppe inn med nye stimulanser (rentekutt etc.) for å demme opp for evt. ubalanser som måtte oppstå i kjølvannet av dette.

KursRetning% endring
Dow Jones Industrial Average25 767-4,4
NASDAQ Composite8 566-4,6
S&P 5002 979-4,4

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -2,4 prosent i natt. I likhet med de amerikanske indeksene har nå de fleste indekser i Asia også falt inn i korreksjonterritorium. Det er for øvrig viktig å presisere at kraftige børsfall fra tid til annen, er en naturlig del av aksjemarkedets dynamikk (det inntreffer relativt ofte).

Når det er sagt, rentekurven i USA er i øyeblikket invertert (de lange rentene er lavere enn de korte), noe som er et tegn på svakere vekstutsikter, eller økt sannsynlighet for global resesjon.

KursRetning% endring
S&P Asia 504 739-2,4
NIKKEI 225 INDEX21 143-3,7
HANG SENG INDEX26 040-2,8

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 50,8 dollar per fat, ned -0,9 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,45, mens 30-års renten i USA ligger på 1,73 prosent.

KursRetning% endring
Brent Spot Indicator50,8-1,3
US Dollar / Norwegian Krone9,450,7
Euro / Norwegian Krone10,400,7
US 30 Years Benchmark bond1,730,0

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Oslo Børs i korreksjonsmodus etter fall på 4,9 prosent torsdag

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Lyttetips

#pengepodden – Odin Eiendom -Hvordan skape gull av murstein?

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer