Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Ny nedgang i vente til tross for at Fed kuttet renten til null søndag kveld

Til tross for rekordoppgang i USA fredag, samt “tidenes” rentekutt fra Fed (den amerikanske sentralbanken) søndag, var det flere som ønsket å selge aksjer blant investorene i Asia

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -3,1%, eller innenfor intervallet [-3,5, -2,8]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 9,3 prosent i snitt fredag.

Etter at børsindeksene i USA (og resten av verden) falt hele 10 prosent torsdag, var det få som trodde at fredagen skulle by på tilsvarende stor oppgang. Når det er sagt, under finanskrisen i 2008/09, og ved andre store nedturer i historien, beveget børsene seg like mye fra dag til dag. Mao. når usikkerheten er som nå kan/bør man som investor være forberedt på det verste til enhver tid. Historiene har for øvrig vist at for de selskapene som kommer igjennom den neste krisen kommer styrket ut av den.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -4,1 prosent i natt.

Til tross for rekordoppgang i USA fredag, samt “tidenes” rentekutt fra Fed (den amerikanske sentralbanken) søndag, var det flere som ønsket å selge aksjer blant investorene i Asia.

Søndagens rentekutt fra Fed, der styringsrenten ble satt ned til null, er ifølge sentralbanken en nødvendighet i disse dager gitt de rådende forholdene. Store deler av verden er nå stengt ned, derfor må alle finansielle “verktøy” benyttes. I tillegg til rentekuttet igangsatte sentralbanken seddelpressen, slik de gjorde sist under finanskrisen.

Null-renter i USA vil mest sannsynlig gi null-renter også i Norge om ikke lenge.

Olje og valuta Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 31,9 dollar per fat, ned -4,5 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,17, mens 30-års renten i USA ligger på 1,3 prosent.

Oljemarkedet rammes på to fronter om dagen, både av Saudi Arabias oljepriskrig og den pågående Covid-19. Skulle denne situasjonen vare ved lenge, noe som godt kan tenkes, vil mange av de svakeste spillerne (selskapene) ikke klare seg på egen hånd

Slik gikk det på Oslo Børs fredag

Børskommentar: Rentekutt og tiltakspakker ga etterlengtet opptur på Oslo Børs

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer