Oslo Børs: Nedgang i vente. Vent-å-se holding i Asia i natt. USA presser på for å stanse oljepriskrigen

S&P 500 indeksen steg to dager på rad for første gang på 30 dager. Oppgang to dager på rad er ikke unormalt i aksjemarkedet, dog i krisetider er det det

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,1%, eller innenfor intervallet [-1,6, -0,7]%. NAS i fokus

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1 prosent i snitt onsdag.

S&P 500 indeksen steg to dager på rad for første gang på 30 dager. Oppgang to dager på rad er ikke unormalt i aksjemarkedet, dog i krisetider er det det. Investorenes usikkerhet er høyere enn noen gang i historien, i alle fall målt gjennom VIX-indeksen.

Tiltakene i “krigen” mot Covid-19 viruset er ekstreme, både for den enkelte, men ikke minst for verdensøkonomien som pga. stillstand nå går inn i en styrt resesjon (negativ vekst i globalt BNP to, eller flere, kvartaler på rad).

Når det er sagt, “alle”, det være seg verdens sentralbanker, stater og flere store selskaper, gjør det de kan for å dempe de negative effektene på kort sikt. (null-renter, støttekjøp i obligasjonsmarkedene og enorme statlige krisepakker).

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -0,5 prosent i natt.

Investorene i Asia inntok en vent å se holdning torsdag, etter at USA kom til enighet om krisepakken på 2000 milliarder dollar i går kveld.

Smitte -og dødstallene knyttet til Covid-19 viruset er fremdeles stigende både i USA og Europa. Så lenge dette er situasjonen må vi anta at volatiliteten i finansmarkedene vil opprettholdes fremover.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 27,1 dollar per fat, ned -0,7 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,71, mens 30-års renten i USA ligger på 1,36 prosent.

USA presser nå på for at Saudi Arabia skal stanse oljepriskrigen gitt situasjonen verden befinner seg i. Hvorvidt USAs press vil føre frem gjenstår å se.

Slik vi ser det derimot, er USA den sterkeste part i oljemarkedet, i alle fall på mellomlang/lang sikt. Gitt dette er det naturlig å anta at USAs politiske spill vil føre frem, slik det gjorde under oljepriskrigen i 2014/15.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Ny opptur på Oslo Børs. Equinor ledet an med kjempeoppgang

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer