Oslo Børs: Nedgang i vente. Stor økning i smittetallene i USA, men investorene i Asia lot seg ikke skremme.

Det var knyttet stor spenning til børsene i Asia mandag pga. de siste dagers smitte økning i Nord- og Sør-Amerika. Investorene lot seg for øvrig ikke skremme slik de tidligere har gjort.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,2%, eller innenfor intervallet [-1,4, -1,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,4 prosent i snitt fredag.

Det ble registrert over 30.000 nye Covid-19 smittede i USA fredag. Dette er det høyeste tallet siden tidlig mai. Tross økningen i smittetallene forholdt investorene seg relativt rolige.

Det ligger i kortene at flere vil bli rammet av viruset gitt at de fleste økonomier (USA inkludert) er i en gjenåpningsfase etter Covid-19 utbruddet i mars måned. Det avgjørende er at smitte økningen ikke kommer ut av kontroll.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte endte flatt i natt.

Det var knyttet stor spenning til børsene i Asia mandag pga. de siste dagers smitte økning i Nord- og Sør-Amerika. Investorene lot seg for øvrig ikke skremme slik de tidligere har gjort.

Smittetallene er en funksjon av flere faktorer, deriblant økt testing, samt økt menneskelig aktivitet. Iflg. kinesiske myndigheter skal det nå være mulig å teste en million mennesker daglig i Beijing alene. Jo større testkapasitet jo bedre kontroll vil myndighetene ha over smittespredning. Mao. testkapasitet er svært viktig i en fasen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,1 dollar per fat, ned -1,7 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,61, mens 30-års renten i USA ligger på 1,46 prosent.

Oljeprisen løftet seg ytterligere i forrige uke. Økt etterspørsel etter drivstoff, samt stadig lavere oljetilbud fra både OPEC og Non-OPEC land, var drivkraften i markedet. Oljemarkedet er ikke lenger i Contango, dvs. prisen på olje er høyere i dag enn lenger frem i tid.

Når det er sagt, skulle smittespredningen av Covid-19 komme ut av kontroll igjen vil dette også ramme oljemarkedet som er avhengig av underliggende vekst i verdensøkonomien.

Lyttetips til alle shippinginteresserte!

Vi hadde nylig en halvtimes prat med Robert MacLeod, CEO i Frontline. Samtalen (Q&A’en) kan sees i sin helhet her

Slik gikk det på Oslo Børs fredag

Kommentar: Positiv avslutning på børsuken. Oljeaksjene ledet an. Handelsavtalen mellom USA og Kina i fokus.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer