Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Investorpresentasjon og Q&A med Frontline

Innlegget er oppdatert med en Q&A vi hadde med CEO i Frontline, Robert Macleod, (08.09.2020)

Siste oppdatering fra CEO i Frontline, Robert McLeod 8. september.

Les oppdateringen fra Robert Meclod om utviklingen i oljemarkedet, og hvordan det påvirker tankfrakt:

Under finner du flere bedriftspresentasjoner Frontline har gjennomført hos Nordnet.

CEO i Frontline, Robert Macleod, gir deg en gjennomgang av selskapet. Det blir fokus på hvordan “billig” olje mest sannsynlig vil lede til lagerbygging til lands, men også til havs på eldre skip. Du får også høre mer om selskapets kortsiktige strategier, og hvordan Covid19-situasjonen påvirker tankfrakt på lenger sikt. Avslutningsvis blir det en Q&A-runde hvor vår analytiker, Roger Berntsen, kommer med egne betraktninger, samt videreformidler spørsmål fra våre kunder.

Se også Frontline sin siste markedsoppdatering per 17. januar 2020. Robert Hvide MacLeod gir deg en oppdatering på selskapet, samt tar for seg en av industriens største hendelser på lenge, nemlig den mye omtalte IMO 2020.

Nedenfor kan du se investorpresentasjon og Q&A med Frontline fra høsten 2019.

Vi har nylig hatt besøk av John Fredriksen-selskapet Frontline, et av verdens ledende selskaper innen internasjonal sjøtransport av råolje («tankfrakt»). Selskapets CEO, Robert Hvide MacLeod, ga oss en «Business Update» per oktober 2019. MacLeod tok seg også tid til å svare på spørsmål fra vår analytiker (og moderator) – Roger Berntsen.

Markedet for tankfrakt har vært «out of favor» i flere år, men den senere tid har fraktratene løftet seg godt over «break-even» nivåer. Dette gir håp om gode utbytter til Frontlines aksjonærer i tiden fremover. Det er for øvrig få selskaper som «matcher» utbyttehistorikken til Frontline. Siden noteringen på Oslo Børs i 1997 har selskapet, som i dag prises til NOK 18 milliarder, betalt ut hele USD 6 milliarder, eller NOK 55 milliarder, i utbytte til sine eiere. Selskapet kontrolleres av John Fredriksen (75), en av verdens mest suksessfulle investorer hvis «hjerte» og kompetanse innenfor shipping er enestående.

Vi håper denne presentasjonen bidrar til økt kunnskap om selskapet og markedet for tankfrakt blant våre 850.000 kunder. I dag eier for øvrig kun 4.000 av våre kunder aksjer i Frontline.

I den avsuttende Q&A-delen får vi et bedre innblikk i Frontlines største muligheter og utfordringer i markedet. Vår analytiker, Roger Berntsen, stiller spørsmål som er basert på innkomne spørsmål fra våre kunder, samt hans egne tanker om selskapet som analytiker.

Følg utviklingen i selskapet her.

Innlegget er oppdatert 22.04.2020

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer