Oslo Børs: Nedgang i vente. Oljeprisen (den korte enden) fortsatt presset. Fokus på kvartalsrapporter.

Investorene i Asia foretok seg lite tirsdag, dermed er det ingen ekstra drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, investorene verden over har mye i vente denne uke, deriblant er rekke selskapsresultater, samt viktige rentemøter i FED og ECB

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,6, 0]%. Utvalgte selskaper i fokus i dag – TEL (Norge). SKA B, LATO B, BOL (Sverige). FLS (Danmark). MMM, GOOGL, CAT, LUV (USA).

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,4 prosent i snitt mandag.

Stigende lange renter bidro til ny aksjeoppgang i USA mandag. Dvs. når investorene flytter kapital inn i aksjemarkedet taes pengene hovedsakelig fra obligasjonsmarkedet. Resultatet er at obligasjonene faller i verdi og yielden (renten) på disse stiger.

Normalt sett er det bank -og finansaksjer som profiterer mest på stigende obligasjonsrenter, derfor var det ikke overraskende at det var denne type selskaper som ledet an i går. Bl.a. steg JPMorgan, Well Fargo og Bank of America mellom fire og seks prosent. Tilsvarende driv så vi i de nordiske finansaksjene også.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,2 prosent i natt.

Investorene i Asia foretok seg lite tirsdag, dermed er det ingen ekstra drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, investorene verden over har mye i vente denne uken, deriblant er rekke selskapsresultater, samt viktige rentemøter i FED og ECB.

Ca. 20 prosent av selskapene i S&P 500 indeksen leverer tall denne uken, bl.a. 3M, Southwest, Alphabet og Caterpillar (i dag), Tesla, Microsoft og Facebook (onsdag), Amazon, Apple og Visa (torsdag), samt Exxon og Chevron (fredag).

Olje og valuta Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 19,1 dollar per fat, ned -3,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,52, mens 30-års renten i USA ligger på 1,25 prosent.

Den korte enden av oljeprisen er fremdeles under sterkt press. Dette skyldes hovedsakelig at det er manko på lagringskapasitet i en tid der overtilbudet av olje er historisk høyt. Det er dessuten flere naturlige flaskehalser i transportleddet som gjør det vanskelig å få denne oljen til lagrene raskt nok.

Videre, gitt at en stor del av de finansielle oljekontraktene eies av spekulanter (hedgefond, investorer/privatpersoner) hvis ikke har intensjon om å ta levering på oljen, oppstår det et naturlig spillteoretisk press på kontraktene med kortest løpetid. Mao. det er lett å la seg lure av prisbevegelsene i oljemarkedet i disse dager.

Tankfraktselskapene, deriblant Frontline, opplever ekstreme fraktrater (tjener mye penger) akkurat nå fordi etterspørselen etter tonnasje hvis ønskes brukt som langring er stor.

Ny episode av #Markedspuls med Mads og undertegnende ute!

Resultatrush, Kværner i fokus, status i Norwegian & Europris i ukens aksje

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Bankaksjene med DNB i spissen, viste vei på Oslo Børs mandag. Det samme gjorde Frontline

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer