Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Kraftig rekyl i vente. Positive impulser fra Asia, samt oljemarkedet. FED i fokus

FEDs “ubegrensede” obligasjonsprogram ga positive utslag på børsene i Asia i natt. Det er naturlig å anta at denne stemningen vil videreføres til Europabørsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 6%, eller innenfor intervallet [5,3, 6,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -2,1 prosent i snitt mandag.

Senatet klarte ei heller mandag å vedta den nødvendige krisepakken knyttet til “krigen” mot Covid-19. Demokratene argumenterer for at stimulansepakken er skjevfordelt, dvs. den vil gagne selskaper mer enn folk flest.

Investorene svarte med å sende aksjene på Wall Street ytterligere ned som en følge av politikernes manglende handlekraft. Når det er sagt, det ligger i kortene at en enighet vil bli oppnådd innen kort tid.

FED (den amerikanske sentralbanken) tråkket gasspedalen i bunn i går, da de lanserte et nytt “ubegrenset” obligasjonsprogram, tilsvarende det ECB v/Mario Draghi gjorde i 2012 for å “redde” euroen. FED, skal nå kjøpe selskapsobligasjoner i markedet for å bringe tilbake stabilitet. (ref. Mario Draghis kjente frase “whatever it takes”).

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 6,2 prosent i natt.

FEDs “ubegrensede” obligasjonsprogram ga positive utslag på børsene i Asia i natt. Det er naturlig å anta at denne stemningen vil videreføres til Europabørsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

I tillegg håper investorene at alle de andre stimulansetiltakene som er igangsatt, både fra sentralbanker og myndigheter verden over vil få ønsket effekt lengre frem i tid.

Olje og valuta Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 28,1 dollar per fat, opp 8,6 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 11,45, mens 30-års renten i USA ligger på 1,41 prosent.

Oljeprisen, som er alfa og omega for en mange selskaper på Oslo Børs, samt norsk økonomi, har gjort et byks i natt. Aktørene i oljemarkedet tror at FEDs ekstreme tiltak, samt USAs snarlige krisepakke vil gi høyere oljepris.

Slik gikk det på Oslo Børs mandag

Kommentar: Nytt børsfall, men «sterke» sjømataksjer begrenset skadene noe

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Ny episode av #Markedspuls med Mads og Roger

Frykt på verdens børser, kollaps i oljemarkedet og DNB som investeringscase.

Lesetips

Derfor faller high yield-fondene 20 % på en måned

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer