Oslo Børs i korreksjonsmodus

Stor usikkerhet i aksjemarkedet

Det går mot den verste uken på Oslo Børs siden finanskrisen, med en nedgang på rundt 12% siden close forrige fredag. Med en nedgang på nesten 5% var torsdag i tillegg den verste enkeltdagen på Børsen siden 2015. Nedgangen kan i all hovedsak tilskrives Coronaviruset som fortsetter å skape usikkerhet i verdensøkonomien. Viruset har virkelig satt preg på nord Italia, der flere landsbyer er helt isolerte. Fra Italia har det videre spredt seg rundt i mellom Europa, og nå helt nylig i Norge og Norden. Som en stor olje- og råvareeksportør rammes den norske økonomien om mulig ekstra hardt, og Oslo Børs har vært blant indeksene som har falt mest denne uken. I tillegg har vi sett en ytterligere svekkelse av den norske kronen som nå står i 10.40 mot euroen.

Øker cashbeholdningen

Verdi NTNU har over lengre tid vært skeptiske til prisingen i aksjemarkedet. Derfor har vi også sittet i aksjer som Olav Thon og Totens Sparebank, som er blant de mindre volatile på Oslo Børs. Samtidig har vi ikke kunnet sitte helt på sidelinjen i et marked der teknologi- og bærekraftsaksjer har flydd til himmels én etter én. Dette har også vært bakgrunn for investeringer i aksjer som Crayon og Bonheur.

På møtet på onsdag besluttet vi å selge oss ned til en aksjeandel på 70 prosent (det laveste som er innenfor reglementet i Skoleduellen). Dette gjorde vi ved å selge oss ned i Bonheur. Vi ønsker ikke å ta mer risiko enn nødvendig i et såpass usikkert og volatilt marked.

Analyse av Bouvet

Denne uken har vi sett på Bouvet, et IT konsulentselskap som har levert en formidabel lønnsom vekst de siste 10 årene. Bouvet bidrar til digitalisering og effektivisering av både privat og offentlig sektor i Norge og Sverige. På kundelisten har de flere av de største norske selskapene, deriblant Equinor, Aker BP og Gjensidige. De opplever økt etterspørsel etter tjenestene sine, og har samtidig hatt en stor vekst i antall ansatte de siste årene. Den lønnsomme veksten har også gitt resultater på børs, og aksjen er en av de store vinnerne de siste årene (opp 208% de siste tre årene). Med 15% årlig vekst og gode marginer synes vi ikke at en P/E 20e på rundt 19x er avskrekkende i dagens marked.

Samtidig er vi spent på om selskapet kan klare å opprettholde veksten fremover. Dette vil nemlig bety at de må ansette opp mot 250 nye konsulenter i 2020, og enda flere i 2021. Da passer det heldigvis bra at selskapet ble rangert som den tredje beste arbeidsplassen i Norge i 2019 av Great Place to Work Institute. I tillegg kan vi på NTNU bekrefte at det utdannes flere og flere IT konsulenter i Norge om dagen.

Aksjen har falt litt tilbake denne uken i takt med resten av markedet. Selskapet leverte et rekordsterkt kvartal tirsdag, men også kvartalstallene har dratt aksjen litt ned denne uken ettersom analytikernes forventninger var enda høyere. Vi ser denne nedgangen som en mulig kjøpsmulighet, og tok derfor inn Bouvet på vegne av Crayon. Sistnevnte har enda høyere vekst, men mye dårligere lønnsomhet, noe som gjør aksjen mer utsatt i usikre tider.

Vi i Verdi følger nå spent med på børsutviklingen de neste dagene, og håper nedgangene kan gi noen gode kjøpsmuligheter fremover.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer