Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Solid oppgang på Wall Street. Resultatsesongen i fokus

Det ble nok en dag med store bevegelser på Wall Street, dog denne gangen med positive fortegn. Nasdaq indeksen ledet an med en oppgang på 3,4%, etterfulgt av S&P 500 (+2,6%).

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,2%, eller innenfor intervallet [0,9, 1,5]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 2,6 prosent i snitt i går.

Det ble nok en dag med store bevegelser på Wall Street, dog denne gangen med positive fortegn. Nasdaq indeksen ledet an med en oppgang på 3,4%, etterfulgt av S&P 500 (+2,6%) og Dow Jones indeksen (+1,9%). Investorene lot seg trigge av en serie sterke kvartalstall, deriblant fra Bank of America (+6,1%). Resultatsesongen for tredje kvartal har startet solid, dog det er for tidlig å konkludere gitt at det hovedsakelig er bankene som har levert.

JPMorgan (+4,2%), Microsoft (+3,9%) og Salesforce (+3,5%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Dow Jones indeksen, mens Walgreens Boots Alliance (-0,7%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,8 prosent i snitt tirsdag morgen.

De asiatiske børsene snudde opp tirdag, etter å ha startet uken i “rødt”. Investorene lot seg inspirere av bevegelsene i USA mandag kveld, spesielt innenfor tek sektoren. Det er naturlig å anta at de europeiske børsene vil følge etter når de åpner klokken ni. Resultatsesongen fortsetter med full styrke i dag, med blant annet Goldman Sachs og Netflix. Nikkei 225 endte for øvrig opp 1,5 prosent i nattens handel.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 92,26 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra mandagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -1,2 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 10,47, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,98 og 4,01 prosent.

Oljeprisen har stått på stedet hvil det siste halve døgnet, tross solid oppgang på de amerikanske og asiatiske børsene. Etterspørselen etter olje er ventet å falle fremover grunnet svakere vekstimpulser i verdensøkonomien, noe OPEC+ fremhevet da de besluttet å kutte produksjonen med to millioner fat for kort tid siden. Dollaren har for øvrig svekket seg i det siste, fra skyhøye nivåer mot de fleste andre valutaer. En svakere dollar er godt nytt for “alle” i disse dager.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.10.2022 08:15

Fantastisk jobb du gjør, Roger👌🏻

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
24.10.2022 09:46

Tusen hjertelig takk!