Oppgang i vente. Positivt driv på Asia-børsene fredag morgen, mens aksjene på Wall Street falt på nytt i går

Investorene i Asia lot seg ikke påvirke av gårsdagens børsnedtur i USA, i alle fall ikke nevneverdig. Økende smittetall verden over, spesielt i Europa, bekymrer mange investorer. Ifølge Verdens Helseorganisasjon er de ukentlige smittetallene i Europa nå høyere enn de var i mars

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,9 prosent i snitt i går.

Aksjene på Wall Street falt på ny torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Teknologiaksjene ledet for øvrig an, slik det har gjort de siste dagene. Når det er sagt, teknologisektoren har steget betydelig i kjølvannet av Covid-19 pandemien, derfor er det ikke unaturlig at mange investorer nå benytter anledningen til å sikre gevinster.

Tesla (-4,1%), Facebook (-3,3%) og Netflix (-2,8%) var blant taperne på Nasdaq indeksen, som stengte ned 1,3 prosent. Dow Jones indeksen klarte seg bedre med en nedgang på 0,5 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,6 prosent i snitt fredag morgen.

Investorene i Asia lot seg ikke påvirke av gårsdagens børsnedtur i USA, i alle fall ikke nevneverdig. Økende smittetall verden over, spesielt i Europa, bekymrer mange investorer. Ifølge Verdens Helseorganisasjon er de ukentlige smittetallene i Europa nå høyere enn de var i mars. Det skal sies at dødstallene ikke er like bekymringsfulle. Mao. det er vanskelig å trekke noen bastante konklusjoner i den ene eller annen retning i disse dager. Uansett kampen mot viruset vil pågå med full styrke til en effektiv behandlingsform er på plass.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,6 dollar per fat, opp 1,8 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,03, mens 30-års renten i USA ligger på 1,43 prosent.

Oljeprisen steg etter gårsdagens OPEC+ møte, noe som isolert sett er positivt. Oljeprodusentene, med Saudi Arabia og Russland i spissen, vil opprettholde dagens kuttavtale på 7,7 millioner fat daglig. Ifølge Saudi Arabia skal ikke alle medlemsland skal ha vært like lojale overfor avtalen, men dette vil adresseres internt.

En dollar koster rett over ni kroner. Det ligger i kortene at kronen vil holde seg svak så lenge usikkerheten i verdensøkonomien er som den er. Signalene fra den amerikanske og norske sentralbanken tilsier at renten kan bli satt opp tidligere i Norge enn i USA, noe som kanskje kan bidra til å kronestyrkelse lenger frem i tid. Uansett, norsk økonomi er fremdeles sterkt avhengig av utviklingen i oljemarkedet. Dvs. uten nevneverdig oppgang i oljeprisen vil det være vanskelig for kronen å etablere seg på et høyere nivå.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer