Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia i natt. Nye rekorder på Wall Street

Apple (+5,2%), Tesla (+2,4%) og Nvida (+4,5%), tre selskaper som har steget betydelig i 2020 fortsatte oppturen fredag. De nevnte selskapers aksjer er opp henholdsvis 71, 390 -og 116 prosent inneværende år. Nasdaq indeksen, som hovedsakelig består av teknologirelaterte selskaper, inkludert de tre nevnte selskapene, er opp hele 26 prosent i år

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,5 prosent i snitt fredag.

Apple (+5,2%), Tesla (+2,4%) og Nvida (+4,5%), tre selskaper som har steget betydelig i 2020 fortsatte oppturen fredag. De nevnte selskapers aksjer er opp henholdsvis 71, 390 -og 116 prosent inneværende år. Nasdaq indeksen, som hovedsakelig består av teknologirelaterte selskaper, inkludert de tre nevnte selskapene, er opp hele 26 prosent i år.

Oppgangen i Nasdaq indeksen står i sterk kontrast til utviklingen i den industritunge Dow Jones indeksen, som er ned 2,3 prosent. Hvorvidt dette gapet vil fortsette å øke gjenstår å se.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,9 prosent i snitt i natt.

Optimismen rådet blant investorene i Asia mandag, det til tross for at COVID-19 tallene fortsetter å stige flere steder i verden. Når det er sagt, stimulansetiltakene fra verdens sentralbanker er hovedgrunnen til at børsene i verden klarer seg relativt bra i disse tider. I forrige uke uttrykte den amerikanske sentralbanken behov for ytterligere stimulanser i tiden fremover. Med andre COVID-19 situasjonen er ventet å påvirke amerikansk økonomi betydelig både på kort og mellomlang sikt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,4 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9, mens 30-års renten i USA ligger på 1,33 prosent.

Oljeprisen falt tilbake fredag, men er noe opp mandag grunnet av uvær i Mexico gulfen. Orkan og storm truer deler av oljeproduksjonen i området.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
brage
brage
24.08.2020 09:07

supert!