Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Optimisme på verdens børser etter Bidens seier over Trump

Fredag ble det klart at Biden blir USAs neste president, den 46. i rekken. Investorene svarte med å sende aksjemarkedene videre oppover. Hvorvidt aksjemarkedene vil gjøre det bedre med Biden enn Trump på lengre er en annen sak

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,9%, eller innenfor intervallet [0,7, 1,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Fredag ble det klart at Biden blir USAs neste president, den 46. i rekken. Investorene svarte med å sende aksjemarkedene videre oppover. Hvorvidt aksjemarkedene vil gjøre det bedre med Biden enn Trump på lengre er en annen sak, da dette hovedsakelig avgjøres av underliggende økonomisk vekst og rentenivå. Mao. i det lange løp har det lite å si hvem som er president i USA. Historisk sett har det dessuten gått bedre med aksjemarkedene i perioder der kongressen ikke har vært delt som nå.

Teknologiaksjer ledet an fredag, da en delt kongress vil minske presset på de store tek-gigantene, i alle fall på kort sikt. Microchip Technology Inc (+5,8%), T-Mobile Inc (+5,4%), Take-Two Interactive (+3,9%) og Advanced Micro Devices Inc (+3,5%) toppet listene på den teknologi-tunge Nasdaq indeksen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,9 prosent i snitt mandag morgen.

En rekke kinesiske tek selskaper som har vært i Trumps søkelys den senere tid, utmerket seg mandag. Mange investorer forventer at Biden vil legge seg på en mildere linje hva angår utenrikspolitiske føringer. Når det er sagt, det er langt ifra sikkert at så vil skje. Som en følge av Kinas inntog på den globale politiske arenaen, som en fremvoksende økonomi, er det mange forhold som vil måtte adresseres i årene som kommer i forhold til generelle handelsbetingelser.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,5 dollar per fat, opp 1,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,11, mens 30-års renten i USA ligger på 1,59 prosent.

Børsoptimismen etter Bidens seier over Trump smittet over på oljemarkedet mandag morgen. Brentoljen er igjen over 40 dollar per fat, noe som er positivt for Oslo Børs. Når det er sagt, markedsbalansen er under press på grunn av smittebølge nr. 2 som herjer i Europa og USA. Med andre ord er det avgjørende for prisen fremover at oljeprodusentene med OPEC+ i spissen, forlenger kuttavtalen dem imellom når de møtes til nytt toppmøte den 30. november.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer