Oppgang i vente. Oljeprisen nær høyeste nivå siden mars, tross rekordsmitte i USA og Europa

Smittetallene i USA fortsatte å stige gjennom hele forrige uke, noe som bidro til økt pessimisme blant investorene fredag. Når det er sagt, både S&P 500, Dow Jones indeksen og Nasdaq Composite er nær all-time high, godt hjulpet av positive vaksinenyheter inneværende måned

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,6 prosent i snitt i fredag.

Smittetallene i USA fortsatte å stige gjennom hele forrige uke, noe som bidro til økt pessimisme blant investorene fredag. Når det er sagt, både S&P 500, Dow Jones indeksen og Nasdaq Composite er nær all-time high, godt hjulpet av positive vaksinenyheter inneværende måned. Nasdag indeksen er for øvrig opp hele 32,1 prosent i år, godt hjulpet av en håndfull teknologigiganter som har profitert betydelig på at folk tilbringer mye tid hjemme på grunn av Covid-19. Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, de såkalte FAANG-aksjene er ikke bare årets vinnere (opp mellom 30 og 70 prosent), men også tiårets vinnere.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225*, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt mandag morgen.

Børsen i Japan holdt stengt i natt (helligdag). I resten av Asia var stemningen relativt god. I Hong-Kong derimot, gikk det litt tråere etter meldinger om ny smitteoppblomstring. Den vanskelige smittesituasjon spesielt i USA og Europa, er det som opptar investorene også i Asia, men den ferske handelsavtalene mellom 15 land i regionen, inkludert Kina, preger nyhetsbildet positivt.

Panoro Energy og børsferskingen HyrdogrenPro har levert tall i dag. Lær mer om Panoro Energy her:

Investorpresentasjon og Q&A med Panoro Energy

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,3 dollar per fat, opp 1,9 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,99, mens 30-års renten i USA ligger på 1,54 prosent.

Oljeprisen har igjen brutt over 45 dollar per fat, tett på det høyeste nivået etter at pandemien brøt ut i mars. Før utbruddet stod oljeprisen i 50 dollar, ca. 10 prosent høyere en dagens nivå. Aktørene i oljemarkedet håper og tror at OPEC+ landene, som møtes til nytt toppmøte i slutten av måneden, vil forlenge kuttavtalen på 7,7 millioner fat. Gjeldende avtale skal i utgangspunktet reduseres med to millioner fat fra og med årsskiftet, men kan nå komme til å forlenges godt ut i 2021 i påvente av storstilt utrulling av Covid-19 vaksiner. Høyere oljepris vil med stor sannsynlighet gi lavere dollarkurs, og vica versa, da råvaren handles i dollar.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer