Oppgang i vente. Oljeaksjene toppet vinnerlistene på Wall Street, etter sjokk-kutt fra Saudi Arabia

Stemningen på Wall Street var god tirsdag, godt hjulpet av stigende oljepriser (se oljekommentar nedenfor). Investorene venter nå på utfallet av valget i Georgia, der to plasser i senatet står på spill

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,7 prosent i snitt i går.

Stemningen på Wall Street var god tirsdag, godt hjulpet av stigende oljepriser (se oljekommentar nedenfor). Investorene venter nå på utfallet av valget i Georgia, der to plasser i senatet står på spill. Hvorvidt demokratene eller republikanerne går seirende ut av dette gjenstår å se. Demokratene kontrollerer for øvrig representantens hus, mens republikanerne kontrollerer senatet. Skulle Demokratene også få flertall i senatet vil dette gjøre det lettere for den kommende presidenten å gjennomføre sin politikk. Når det er sagt, på lang sikt har sammensetningen av kongressen i USA lite å si for aksjemarkedet.

De ti beste selskapene i S&P 500 indeksen var alle oljerelaterte, deriblant Occidental Petroleum (+10,1%), Diamondback Energy (+9,7%), Apache (+9,5%) og Marathon Oil (+9,1%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned 0,1 prosent i snitt onsdag morgen.

Oljeaksjene var også toneangivende på de asiatiske børsene i natt, dog dette var ikke nok til å løfte børsene i regionen. Investorene er engstelige for smitteutviklingen i viktige økonomiske deler av verden, deriblant i Europa, USA og Japan. Utrullingen av flere effektive vaksiner er for øvrig ventet å hjelpe på situasjonen på litt lengre sikt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 53,9 dollar per fat, opp 1,7 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,46, mens 30-års renten i USA ligger på 1,76 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) handles nå tett på 54 dollar per fat, det høyeste nivået på nesten ett år. OPEC+, de faste Opec medlemmene og Russland, ble i går, enige om å holde produksjonen uendret i februar grunnet uoversiktlig smittesituasjon i Europa og USA. I tillegg vil Saudi Arabia, OPECs reelle leder, kutte sin daglige produksjon med en millioner fat de neste to månedene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer