Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Nasdaq indeksen stod i mot onsdag, da alt annet falt

De amerikanske børsene klarte seg vesentlig bedre enn de europeiske i går, som falt kraftig på meldinger om likviditetsproblemer i den tidligere storbanken Credit Suisse.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,0%, eller innenfor intervallet [0,7, 1,3]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,5 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene klarte seg vesentlig bedre enn de europeiske i går, som falt kraftig på meldinger om likviditetsproblemer i den tidligere storbanken Credit Suisse. Oslo Børs var en av de som fikk unngjelde med en nedgang på nesten fire prosent. Oslo Børs ble tynget av oljeaksjene -og finansaksjene som er mer sårbare i usikre tider enn andre sektorer. NASDAQ indeksen derimot, endte marginalt i pluss, mens S&P 500 og Dow Jones indeksen falt henholdsvis 0,7 -og 0,9 prosent.

De fleste børsindeksene er fortsatt i godt pluss for året, dog Oslo Børs handles nå i negativt territorium. Investorene venter nå i spenning på neste ukes rentemøte i Fed, den amerikanske sentralbanken. Det ligger i kortene at rentebanen vil bli nedjustert som en følge av urolighetene i finans sektoren.

Charles Schwab (+5,1%), Comerica (+3,1%) og Netflix (+3%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens First Republic Bank (-21,4%), Steel Dynamics (-12,5%) og Halliburton (-9%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,9 prosent i snitt torsdag morgen.

Børsene i Asia endte ned torsdag, dog ikke like mye som fryktet. Nikkei 225 falt i underkant av en prosent. Hang Seng indeksen og Shanghai CSI 300 faller også i morgentimene torsdag. Det er naturlig å anta at de europeiske børsene kan dra nytte av at panikken ikke tok overhånd i Asia i natt. Hvorvidt investorene her hjemme vil holde seg rolige gjennom dagen er en annen sak.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 74,4 dollar per fat, opp 0,8 prosent fra onsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 3,3 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 10,73, mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på hhv. 3,97 og 3,49 prosent.

Frykten for global resesjon sendte oljeprisen i utforbakke onsdag, og dro samtidig med seg olje sektoren. Oljeprisen er ned 13,4 prosent for året og handles nå på lave 70-tallet. Senere i dag er det duket for rentemøte i ECB, den europeiske sentralbanken. På forhånd er det ventet at styringsrenten heves med et halvt prosentpoeng, men pga. den siste tids uro er intet sikkert.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer