Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. I dag handler det meste om presidentvalget i USA

Alle venter nå på utfallet av presidentvalget i USA, spesielt investorene i Kina som har opplevd betydelig press fra Trump de siste fire årene. Biden er favoritt til å vinne, men intet er avgjort gitt valgsystemets kompleksitet

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%. NRS, AOW-ME, ACC-ME i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt i går.

Energisektoren, med oljeselskapene i spissen, har falt betydelig de siste ukene på fallende oljeprisen. I går derimot, ledet disse selskapene an. Exxon Mobil og Chevron, to av de mest kjente oljeprodusentene, steg henholdsvis 4,2 -og 3,8 prosent. Alle andre sektorer steg også, men IT sektoren lagget markedet nok en gang. Det vil si, i forrige uke valgte mange investorer å vekte seg ned, eller sikre gevinster, i IT-relaterte selskaper etter “skuffende” resultater. Mao. ser denne trenden ut til å fortsette denne uken.

Når det er sagt, resten av uken vil handle om det amerikanske presidentvalget som avholdes i dag. Hvorvidt Trump eller Biden vinner har nødvendigvis ikke så mye å si for den langsiktige investor, likevel er det naturlig å anta at volatiliteten i markedet vil øke. Når Trump vant for fire år siden, falt verdens børser betydelig, men hentet seg raskt inn igjen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,6 prosent i snitt tirsdag morgen.

Alle venter nå på utfallet av presidentvalget i USA, spesielt investorene i Kina som har opplevd betydelig press fra Trump de siste fire årene. Biden er favoritt til å vinne, men intet er avgjort gitt valgsystemets kompleksitet.

Norway Royal Salmon, Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind har levert tall for 3. kvartal i dag. Dette er tre populære aksjer på Oslo Børs, men samlet sett er de ikke store nok til å kunne påvirke indeksene vesentlig. I dag starter for øvrig Nordnet Live 2020, et investorseminar over tre dager, der flere selskaper skal presentere seg for våre kunder. De nevnte Aker selskapene kommer i morgen, mens videokonferanseselskapet PEXIP, stiller i studio i dag. Se dagens program her:

Nordnet Live 2020 – Dag 1

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 38,9 dollar per fat, opp 1,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,56, mens 30-års renten i USA ligger på 1,62 prosent.

Oljemarkedet preges fremdeles av svake fundamentale faktorer knyttet til Covid-19 situasjonen. Økt oljeproduksjon fra Libya skaper også problemer. Når det er sagt, Libya er et OPEC medlem som over lengre tid ikke har eksportert olje på grunn av intern uro, men som nå har igangs produksjonen. Det ligger i kortene at OPEC+ vil måtte adressere den svake markedsbalansen når de møtes til nytt toppmøte i slutten av måneden.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer