Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente etter bred børsoppgang i USA fredag

Sterke tall fra industrisektoren i Kina bidro til optimisme i Asia mandag. Investorene lot seg også inspirere av fredagens børsopptur i USA. Når det er sagt, smittetallene, spesielt i Europa, er urovekkendende høye, noe som kan tenkes å påvirke alle verdens regioner på litt lengre sikt

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,2%, eller innenfor intervallet [0,9, 1,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,7 prosent i snitt i går.

Boeing (+6,8%), Apple (+3,8%) og Microsoft (+2,3%) ledet an på Wall Street fredag. Investorene avsluttet uken med å sende de brede børsindeksene opp, dog ikke for uken som helhet. Både Dow Jones indeksen og S&P 500 ende uken ned, slik de har gjort de tre foregående ukene også.

Investorene har begynt å prise inn svakere økonomisk vekst pga. omfanget av smittebølge nr. 2. som nå skyller over verden. I tillegg frykter mange at jobbene som har forsvunnet i kjølvannet av COVID-19 pandemien ikke vil komme tilbake igjen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,8 prosent i snitt mandag morgen.

Sterke tall fra industrisektoren i Kina bidro til optimisme i Asia mandag. Investorene lot seg også inspirere av fredagens børsopptur i USA. Når det er sagt, smittetallene, spesielt i Europa, er urovekkendende høye, noe som kan tenkes å påvirke alle verdens regioner på litt lengre sikt. Europas samlede innvirkning på global BNP (vekst) er betydelig, så om Europa skulle gå inn i en ny resesjon vil dette påvirke de andre store regionene i verden også.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,6 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,55, mens 30-års renten i USA ligger på 1,4 prosent.

Strengere smittetiltak verden over har påvirket oljeetterspørselen negativt den senere tid. I tillegg har Libya gjenopptatt deler av sin oljeeksport etter lang tids stopp. I sum har dette bidratt til å svekke oljeprisen de siste ukene. Når det er sagt, deler av oljeprisnedgangen skyldes også det faktum at dollaren har styrket seg betydelig i perioden. Mao. kan det se ut til at oljemarkedet er relativt balansert tross stor usikkerhet.

Lær mer om Klaveness Combination Carriers

Investorpresentasjon og Q&A med Klaveness Combination Carriers

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer