Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Børsoppgang i USA og Asia. Oljeprisen videre ned. Resultater i fokus

De amerikanske børsene snudde opp onsdag, etter to dager på rad med fall. Det var selskaper innenfor de sykliske sektorene energi, finans og materialer som ledet an.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%. Utvalgte selskaper i fokus; Gjensidige, AT&T, Southwest, Intel mfl.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene snudde opp onsdag, etter to dager på rad med fall. Det var selskaper innenfor de sykliske sektorene energi (+1,5%), finans (+1,4%) og materialer (+1,9%), som ledet an. Investorene satset mao. på de selskapene som er ventet å profittere mest på gjenåpningen av økonomien. USA er et en av de landene som har kommet lengst i vaksineringsprosessen, derfor er også vekstimpulsene i økonomien relativt sterke.

DISH Network (+11%), Norwegian Cruise Line 8+10,3%) og Intuitiv Surgical (+9,9%) toppet vinnerlistene blant S&P 500 selskapene, mens Netflix (-7,4%) ble den store taperen i går etter å lagt frem en svak rapport for Q1. Når det er sagt, Netflix har vært en av de soleklare vinnerne det siste året grunnet stor kundetilstrømming under pandemien.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,8 prosent i snitt torsdag morgen.

Gårsdagens nedtur i Japan på over to prosent, ble i sin helhet visket ut i dag. Stemningen på de andre asiatiske børsene var også god, dermed er det naturlig å anta at investorene i Europa vil la seg inspirere av dette når børsene åpner kl 09.00.

Resultatsesongen i USA fortsetter med full styrke i dag med blant annet; AT&T, Southwest Airlines, American Airlines, Union Pacific og Intel. Her hjemme slipper dessuten Gjensidige sine tall for Q1, noe som kan tenkes å påvirke børsåpningen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 65 dollar per fat, ned -1,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,33, mens 30-års renten i USA ligger på 2,23 prosent.

Smittesituasjonen i India og Japan, to av de mest oljekonsumerende landene i verden, har presset oljeprisen nedover denne uken. Når det er sagt, vekstimpulsene i store deler av verden, blant annet i USA og Kina, er sterke og bidrar derfor til en viss balanse i oljemarkedet. Oljeprisen er for øvrig opp hele 25 prosent inneværende år, noe som er et tegn på at de underliggende driverne i verdensøkonomien er positive.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer