Norden topp 10 – uke 20, 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Lunsjwebinar 19. mai: Introduksjon til teknisk analyse

Webinaret er et grunnleggende introduksjonskurs i teknisk analyse. Det vil under økten være mulighet for å stille spørsmål i chat-funksjonen. Webinaret holdes tirsdag 19. mai kl. 12. Meld deg på her >>

Norden topp 10 – uke 20

Torsdag 14. mai 2020 er det fire nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av seks svenske, en norsk, to danske og en finsk aksje.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.  Biotec Pharmacon(BIOTEC.OL) – 13. mai 2020. Siste sluttkurs: 22.5 (0.5)

Biotec Pharmacon har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som åpner for enda sterkere stigningstakt. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 9.20 kroner. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for Biotec Pharmacon. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2.  Genmab(GMAB.CO) – 13. mai 2020. Siste sluttkurs: 1964.5 (-4.5)

Genmab har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, og signaliserer med det enda sterkere stigningstakt. Den positive utviklingen åpner imidlertid for korreksjoner tilbake fra dagens nivå. Aksjen har gitt kjøpssignal fra glidende snitt-indikatoren, noe som også signaliserer oppgang. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 1610 kroner. Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen. Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for Genmab. Spesielt i store aksjer kan imidlertid høy RSI være tegn på at aksjen er overkjøpt, og at det er fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3.  G5 Entertainment(G5EN.ST) – 13. mai 2020. Siste sluttkurs: 178.9 (-9.5)

En tilnærmet horisontal trendkanal er brutt opp på mellomlang sikt. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og G5 Entertainment har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 166 kronor. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 166 kronor ved reaksjoner tilbake. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

 

Se hele listen med grafer og analyser her >>

Se ukens markedsrapport på WebTV her!

Husk Ukens aksjetips hver fredag kl. 08.30! Har du ikke tilgang i dag, kan du prøve en gratis demo i 14 dager helt uten forpliktelser: www.investtech.com

 

 

 

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer