Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 20 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 20, 2020. $OSEBX #BWLPG

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. Vi ser også på BW LPG, som er i den norske modellporteføljen.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 11. mai

Det ble en positiv utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 770 poeng etter en oppgang på 1.7 prosent. Indeksen har brutt ned gjennom flere støttenivåer på mellomlang og lang sikt, mens trendbildet på kort sikt er mer positivt. Det er langsiktig støtte ved 630-636 poeng, mens det er motstand ved cirka 820 og 856 poeng.

Aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs var svært høy i februar og mars. Vi forventer lavere aktivitet de kommende ukene, da mange selskaper skal presentere kvartalstall, og innsiderne er forhindret fra å handle. Mange av menneskene som kjenner selskapene aller best, brukte børsfallet i starten av koronaepidemien til å kjøpe seg opp. Siste måned gjorde direktører og styremedlemmer i de børsnoterte selskapene 45 kjøp og 16 salg, noe som gir en kjøpsandel på 74 prosent. Innsiderne gir dermed fortsatt et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige, selv om kjøpsandelen er lavere enn den har vært de siste månedene. 

Hausseindeksen på Oslo Børs, som er et mål for andelen av investorene som er optimister, har steget til 71 poeng. Det viser at stemningen hos investorene på børsen har bedret seg kraftig de siste seks til syv ukene. Hausseindeksen indikerer at det nå er en overvekt av optimister blant de kortsiktige investorene. Les mer om hausseindeksen her.

Konklusjon: Oslo Børs er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer store svingninger på kort sikt.

Merk: For langsiktige investorer, de som vil være i markedet to år eller mer, mener vi fortsatt at det er riktig å kjøpe. Basert på statistikk fra lignende situasjoner anses oppsiden i forhold til risiko god. Det anses som høy risiko å stå ute av markedet. Se vår rapport fra 19. mars om hvordan markedet tidligere har utviklet seg etter store fall og lave hausseverdier.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: BW LPG

BW LPG falt 65 prosent fra toppen i januar til bunnen i mars. Innsideren BW Group Ltd kjøpte seg samtidig opp for rundt 90 millioner kroner, og indikerte med det en sterk tro på at kursen skulle opp. Kursen har nå steget litt, og det er etablert en stigende trendkanal på kort sikt. Det indikerer at optimismen i markedet har økt og indikerer en videre oppgang. En meget positiv volumutvikling styrker aksjen, og kan være et tidlig tegn på vending opp også på lengre sikt, selv om bildet her er mer usikkert. Investtechs kursgrafer viser noe motstand ved 37 kroner, deretter lite ny motstand før 69 kroner. Oppsiden i aksjen anses dermed svært god. Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved 27 kroner. Merk at aksjen historisk har svingt med 30 prosent på månedsbasis. Den gode oppsiden er dermed kombinert med høy risko.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Investtech
InvesttechPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer