Gå til hovedinnhold

Norden topp 10 – 2021, uke 20

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Norden topp 10 – 2021, uke 20

Torsdag 20. mai 2021 er det seks nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av seks svenske, ingen norske, en dansk og tre finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Datamaskinene lager så både analyseteksten og den konkrete anbefalingen helt automatisk. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.TRATON SE(8TRA.ST)- 19. mai 2021. Siste sluttkurs: 267.4 (-7.6)

TRATON SE har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt etter at investorene stadig har gått oppover i pris for å komme seg inn. Et kjøpssignal er utløst og videre oppgang for aksjen indikeres.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 267 kronor. Videre oppgang til 300 kronor eller mer er signalisert.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 257 kronor og videre oppgang er dermed signalisert.Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbruddet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2.Fingerprint Cards B(FINGB.ST)- 19. mai 2021. Siste sluttkurs: 34.84 (-1.62)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Fingerprint Cards B og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 25.42 kronor. Videre oppgang til 42.01 kronor eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 20.50 kronor.Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3.Axfood(AXFO.ST)- 19. mai 2021. Siste sluttkurs: 229.2 (0.2)

Axfood har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som åpner for enda sterkere stigningstakt.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 214 kronor. Videre oppgang til 245 kronor eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 210 kronor.RSI over 70 viser at momentumet i aksjen er sterkt positivt på kort sikt. Investorer har stadig gått opp i pris for å få kjøpt aksjen, noe som indikerer økende optimisme og at kursen skal fortsette opp.Spesielt i store aksjer kan imidlertid høy RSI være tegn på at aksjen er overkjøpt, og at det er fare for en reaksjon ned.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Se hele listen med grafer og analyser her >>

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Med vennlig hilsen

Investtech.Com AS

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

*Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

InvesttechPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer