Nedgang i vente. Politiske forhandlinger i fokus. Oljeprisen noe ned

Det var ingen store nyheter for investorene i Asia å ta tak i tirsdag. De amerikanske politikerne jobber fremdeles med å komme til enighet om en ny krisepakke. Brexit-samtalene ruller også videre, men ingen store fremskritt er gjort

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Tesla (+7,1%), Moderna (+4,6%) og Netflix (+3,5%), tre av årets vinneraksjer i USA, toppet børslistene mandag. Investorene flokket seg til de selskapene som har gjort det best så langt i år, på bekostning av sykliske aksjer (energi og finans). Selv om en rekke effektive Covid-19 vaksiner er på vei ut i markedet er mange bekymret for skadene pandemien har gjort på verdensøkonomien. Det er naturlig å anta at det vil ta tid før arbeidsledigheten igjen kommer tilbake til pre-Covid nivåer.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,3 prosent i snitt tirsdag morgen.

Det var ingen store nyheter for investorene i Asia å ta tak i tirsdag. De amerikanske politikerne jobber fremdeles med å komme til enighet om en ny krisepakke. Brexit-samtalene ruller også videre, men ingen store fremskritt er gjort. Gitt dette bakteppet valgte de asiatiske investorene å satse på de defensive aksjene i natt. Det vil si, aksjer innenfor konsumvarer, helse og telekom.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 48,3 dollar per fat, ned -0,7 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,74, mens 30-års renten i USA ligger på 1,69 prosent.

Stadig strengere smittetiltak i USA og Europa har lagt et stort press på oljemarkedet de siste ukene. OPEC+ ble nylig enige om å øke produksjonen med 500.000 fat i fra og med januar 2021 gitt forventninger om økt etterspørsel i 1. halvår. Det ligger i kortene at storstilt utrulling av Covid-19 vaksiner i 2021 vil gjøre det lettere å åpne de fleste samfunn opp igjen, men usikkerheten er fortsatt stor.

Når det er sagt, Iransk olje kan også komme på markedet i 2021, om USAs kommende president, Biden, går inn for å lette på sanksjonene overfor landet. I følge iransk media skal landets ledere ha stor tro på at de med Biden som president, vil kunne gå tilbake til atomavtalen fra 2015 og dermed få selge sin olje på verdensmarkedet igjen. Et slikt scenario vil legge nytt press på markedsbalansen fremover.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer