Nedgang i vente mandag. Svake impulser fra både Asia og USA

Det ble en ny uke med børsfall i USA godt hjulpet av teknologiaksjene. Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google (Alphabet), de såkalte FAANG aksjene som har ledet an børsoppgangen på Wall Street siden finanskrisen i 2008/09, har alle sitt den senere tid

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,7%, eller innenfor intervallet [-0,9, -0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1 prosent i snitt i går.

Det ble en ny uke med børsfall i USA godt hjulpet av teknologiaksjene. Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google (Alphabet), de såkalte FAANG aksjene som har ledet an børsoppgangen på Wall Street siden finanskrisen i 2008/09, har alle sitt den senere tid. De nevnte selskapers aksjer en ned mellom fem og ti prosent siste måned, noe som har bidratt til å sende Nasdaq indeksen tilbake i korreksjonsmodus.

Dow Jones indeksen derimot, har klart seg vesentlig bedre siste måned da denne kun er marginalt ned. Investorenes fokus er fremdeles på Covid-19 situasjonen, da kampen mot viruset fremdeles pågår med full styrke. Det har for øvrig vært flere positive vaksinenyheter den senere tid, men stigende smittetall bekymrer de fleste.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225*, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,2 prosent i snitt mandag morgen.

Det ble en rød start på børsuken i Asia. Svake USA børser fredag, stigende smittetall, samt rykter om hvitvaskingsproblemer i en av verdens største banker HSBC, preget nyhetsbildet i regionen mandag. Det er naturlig å anta at den negative stemningen i Asia vil smitte over på Europabørsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

*Børsene i Japan holdt stengt grunnet helligdag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43 dollar per fat, ned -0,9 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,08, mens 30-års renten i USA ligger på 1,46 prosent.

Ny storm er på vei inn i Mexicogulfen. Hvorvidt denne vil bidra til å løfte oljeprisen gjenstår å se. Dette er for øvrig tredje storm i området på kort tid. Libya er også i fokus om dagen. Landet har ikke eksportert olje på en god stund grunnet interne konflikter, men dette kan nå komme til å endre seg. Når det er sagt, Covid-19 situasjonen er den dominerende faktorer også i oljemarkedet, da etterspørselen tynges av stigende smittetall.

Den norske kronen har svekket seg noe fra forrige uke. Lavere kronekursen er godt nytt norske eksportbedrifter, men bringer samtidig med seg økt importert inflasjon.

Lyttetips!

#pengepodden – Langsiktige konkurransefortrinn & Nikola-sagaen

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer