Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Gevinstsikring i Asia i natt. Oljeprisen igjen under 40 dollar

Mange investorer i Asia valgte å sikre gevinster fredag etter de siste dagers oppgang. Presidentvalget toppet for øvrig nyhetsbildet. Torsdag avholdt for øvrig Fed rentemøte, dog dette bød ikke på store overraskelser

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,6%, eller innenfor intervallet [-0,8, -0,4]%. AKVA, HEX, ARCHER, ARCUS i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 2,2 prosent i snitt i går.

Alle sektorer steg torsdag, men nok en gang var det IT sektoren som ledet an. Tek-aksjene har steget betydelig i kjølvannet av presidentvalget, ikke på grunn av at Biden ser ut til å vinne, men fordi kongressen ser ut til å bli delt. En delt kongress kan tenkes å være positivt for IT-gigantene som over lengre tid har vært under presses fra politikerne på grunn av sine dominerende posisjoner.

Dow (+5,4%), Caterpillar (+5,1%) og JPMorgan (+4,1%) utmerket seg mest blant selskapene på Dow Jones indeksen. Apple (+3,4%), Microsoft (+3,2%) og Amazon (+2,5%), de tre største børsnoterte selskapene, steg også betydelig.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt fredag morgen.

Mange investorer i Asia valgte å sikre gevinster fredag etter de siste dagers oppgang. Presidentvalget toppet for øvrig nyhetsbildet. Torsdag avholdt for øvrig Fed rentemøte, dog dette bød ikke på store overraskelser. Den økonomiske situasjonen i USA og resten av verden er vanskelig gitt Covid-19 situasjonen, derfor vil rentene bli liggende nær null i lang tid. Den australske sentralbanken fremhevet også den vanskelig situasjonen hva angår global vekst da de avholdt rentemøte i natt norsk tid.

Akva Group, Hexagon Composite, Archer og Arcus har alle levert tall i dag, dog dette er selskaper som ikke er store nok til å prege børsåpningen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40 dollar per fat, ned -3,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,21, mens 30-års renten i USA ligger på 1,52 prosent.

Sannsynligheten for en stor amerikansk stimulansepakke har minsket gitt utfallet av presidentvalget, noe som er negativt for oljemarked. I tillegg er smittetiltakene i Europa, inkludert Norge, ventet å påvirke oljeetterspørselen negativt fremover. Når det er sagt, i forrige uke falt oljelagrene i USA, noe som isolert sett, er positivt. Uansett, oljeprisen er betydelig ned fra gårsdagens nivåer og vil derfor påvirke Oslo Børs negativt i dag.

Lyttetips

#pengepodden – Presidentvalget og børsen – med Kari Due-Andresen

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer