Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Presidentvalget og børsen – med Kari Due-Andresen

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Kari Due-Andresen, sjeføkonom i Handelsbanken og Roger Berntsen, analytiker i Nordnet. De diskuterer hvordan utfallet av presidentvalget i USA vil påvirke verdensøkonomien og finansmarkedene. I del 2 diskuterer de hva nullrenter gjør med aksjekursene. Sendingen ble først sendt under Nordnet Live 3. november 2020.

Et relevant spørsmål er om investorer bør bry seg om utfallet av det amerikanske presidentvalget, og ta beslutninger basert på hvem de tror vinner. Hør hva Kari og Roger svarer.

De er alle enige om at hvem som blir president ikke betyr så mye for global vekst og aksjemarkedene. Kari er mest bekymret for om vi får en uavklart situasjon, hvor det vil ta lang tid å kåre en vinner.

Nullrenter og effekt på aksjemarkedet og økonomien

(fra 17:26) Vi har sett fallende renter verden over i mange år. Styringsrenten i Norges Bank ble satt ned til 0 i mai i år, det har den aldri vært tidligere. Og vi har negative sentralbankrenter i blant annet Eurosonen, Danmark, Sveits – noe som ville vært utenkelig for få år siden.

Bjørn Erik spør Kari om hun mener det har vært riktig av verdens sentralbanker å kjøre rentene helt i null for å få fart på økonomien.

De diskuterer også effekten av sentralbankenes massive pengetrykking – penger som de bruker til å støttekjøpe statsobligasjoner og selskapsobligasjoner.

Argumenter mot lavrentepolitikken diskuteres. Blant annet at lave renter over lang tid fører til økte forskjeller mellom fattig og rik.

Sjekk ut forrige ukes #pengepodden-episode: Disruptive selskaper – Tesla, REC og Slamon Evolution

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer