Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Børsfall i Asia i natt. Fed i fokus

Det meste falt i Asia i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen, tvert i mot. Hang Seng og Nikkei 225 falt begge -0,8 prosent, mens Shanghai CSI 300 endte -0,6%.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,7%, eller innenfor intervallet [-1, -0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,1 prosent i snitt fredag.

Det ble en god børsuke, verden over i forrige uke, tross nedgang fredag. Nasdaq indeksen, bestående av en rekke teknologi/vekstaksjer, endte ned 1,9 prosent – en prosent mer enn den brede S&P 500 indeksen. Dow Jones Industrial Average derimot, falt kun -0,4 prosent. Det store spørsmålet er om hvorvidt aksjemarkedene har passert bunnen eller ikke, er det store spørsmålet.

Rentemarkedet i USA priser inn med relativ stor sannsynlighet, at amerikanske økonomi vi gå inn en snarlig resesjon. Dvs. rentekurven er invertert (to årlige statsrenter er høyere enn 10 årlige statsrenter) og har vært det en god stund, et fenomen som uten unntak, har vært forbundet med resesjon. Det er for øvrig viktig å være klar over aksjemarkedenes framoverskuende natur. Dvs. aksjemarkedene har en tendens til å bunne ut før de makroøkonomiske nøkkeltallene (deriblant BNP tallene) gjør det.

American Express (+1,9%), Procter & Gamble (+1,6%) og International Business Machines (+0,9%) gjorde det best blant de 30 selskapene som inngår i Dow Jones indeksen fredag. Verizon (Communications (-6,7%), Intel (-3,5%) og Nike (-2,2%) gjorde det svakest.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,7 prosent i snitt mandag morgen.

Det meste falt i Asia i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen, tvert i mot. Hang Seng indeksen og Nikkei 225 falt begge -0,8 prosent, mens Shanghai CSI 300 endte ned -0,6 prosent. I likhet med det fleste andre, venter de asiatiske investorene på utfallet av rentemøte i USA onsdag, og ikke minst flere viktige resultatrapporter. Mao, ligger det at til å bli en ny spennende uke i finansmarkedene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 102,3 dollar per fat, ned -2,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 9,94, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 2,79 og 3,01 prosent.

De lange rentene, både 10 års -og 30 års renten, har falt under tre prosent i påvente av Feds rentemøte senere i uken. I tillegg slippes nye BNP tall for amerikansk økonomi torsdag. Det ligger i kortene at Fed vil fortsette sin aggressive rentepolitikk så lenge inflasjonspresset er som det er. Oljeprisen, samt en rekke andre råvarer har også falt de siste dagene grunnet forventninger om lavere økonomisk aktivitet i verdensøkonomien.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer