Markedskommentar uke 43 STØH Kap

Vi legger nok en begredelig uke bak oss, med dårlig avkastning på våre investeringer. Vi tar selvkritikk for svake resultater og har som mål å gjøre det bedre fremover.

Den seneste tiden har vært preget av en tøff tid på Oslo børs. Det skyldes flere faktorer. Vi har opplevd et fall i oljeprisen, noe som har tynget de store olje- og offshore selskapene. I tillegg var Oslo Børs priset helt opp i 2,38 på P/B, noe som er svært høyt. Før hadde P/B svært stor forklaringskraft på børsen. Nå er den forklaringsfaktoren nede i 30 prosent, men en P/B på over 2,1 gjør at risikoen definitivt ligger på nedsiden. Vi tror ikke markedet vil falle markant, siden en høy prising feller ikke børsen på egenhånd. Skal børsen falle 20-40 prosent, må det skje noe dramatisk med økonomien, da spesielt i USA. Med en sterk økonomi både i USA og på verdensbasis, er dette kriteriet ikke oppfylt, og vi i STØH Kapital tror derfor ikke på at børsen skal mye lengre ned.

Alle aksjene våre er nede, sammen med børsen. Men et selskap skiller seg ut på en negativt, og det er Elkem. Dette er et selskap vi har skrevet om tidligere og som vi har vært positive til.

Analytikerne har over tid blitt tvunget til å oppjustere inntjeningsestimatene for Elkem, og Elkem er det selskapet på Oslo Børs som har hatt størst vekst i estimatene. Disse estimatene viste seg å være justert opp med god grunn når Elkem la frem kvartalstall onsdag. Selskapet leverte et resultat etter skatt på 923 millioner kroner for 3. kvartal 2018, mot 382 millioner samme kvartal året før.

Tross det gode resultatet guidet ledelsen et klart lavere resultat for 4. Kvartal 2018 grunnet fall i silisiumsprisene, handelskrig mm. På bakgrunn av dette falt aksjene ytterlige 19 prosent, på toppen av de 24 prosentene aksjen falt uken før rapporten ble fremlagt.

Aksjen var priset til 5,2x 2018 P/E, noe som vi anser som billig. Selskapet har også en moderat gearing på 0,4x netto gjeld til EBITDA.

Vi velger å beholde vår portefølje, og ikke ta noen forhastede slutninger i den vanskelige situasjonen vi nå er i. Vi må levere avkastning fremover, og velger å tenke oss godt om før vi gjør noen spesielle grep i porteføljen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer