Gå til hovedinnhold

Månedsoppdatering september

I denne måneden har vi planlagt, kjøpt og vurdert aksjer til skoleduellen.

I planleggingsfasen før kjøp av aksjer gikk vi over investeringsmuligheter og bestemte oss for en portefølje bestående av 7 aksjer. Dette året har bydd på nok uforutsigbare hendelser til å gjøre risikostyring vår høyeste prioritet.

Aksjene er som følgende: BW Energy, Hunter Group, Mowi, Orkla, Pareto Bank, SpareBank 1 SMN og XXL. Under er vår oppfatning av hver aksje:

Mowi er planlagt å være en langsiktig investering. Vi anser dette som en mulighet til å kjøpe en sjømataksje til rabattert pris. Til tross for at de leverer godt på inntektssiden er det opplevd utfordringer med lakselus, sykdommer og økte kostnader knyttet til Covid-19. Videre har Q3 innenfor laksesektoren en tendens til å være et svakt kvartal. Mowi har heller ikke hentet seg inn fra mars som mange andre lakseaksjer har. Likevel, så har de en sterk balanse med mye cash og evne til å foreta gode investeringer. Alt tatt i betraktning mener vi at Mowi er en aksje med lite nedside som kommer til å hente seg inn opp mot Q4.

SpareBank 1 SMN er en av de større bankene med stor innflytelse på investeringer i Midt-Norge. Til tross for pandemien har de vist sterke tall og vi ser lyst frem mot Q2 presentasjonen som blir lagt frem den 30 oktober. Med en solid kundeportefølje og økning i forvaltningskapital er denne aksjen en god aksje å ha i usikre tider.

Pareto Bank er en nisjebank som skiller seg fra mange andre banker i Norge ved at de er rettet mot næringseiendomsprosjekter og ulike finansieringsløsninger til bedrifter. Q3 var spesielt bra med bedre marginer enn fjoråret. Vi ser på Pareto som en av de billigere bankaksjene på markedet nå med P/E på 6,5 og P/B på 0,8. De har klart seg bra hittil med høyere inntjening og gode marginer i år til tross for Covid-19.

Orkla anser vi som en trygg og solid posisjon som senker risikoen til porteføljen vår i et ustødig marked. Orkla har vist seg som tilpasningsdyktige og er et selskap som er kjent for sterke, lokale merkevarer. Vi mener denne aksjen har en god posisjonering mot fremtiden.

Videre har vi tatt inn BW Energy, Hunter Group og XXL. Alle ser vi på som høyrisiko. Vi valgte disse på bakgrunn av makroøkonomi, selskapsrelaterte utsikter og fundamentale analyser.

BWE anser vi som en av de billigste oljeselskapene på Oslo Børs. I mars gikk aksjeprisen ned på grunn av stort fall i oljeprisen og mye risiko i markedet. Etter dette har BWE hatt en veldig høy korrelasjon med oljeprisen. Nå som oljeprisen har vaket på 40-43 dollar fatet har aksjen stagnert og falt noe. Vi ser på dette som en god mulighet til å komme oss inn i en billig posisjon med mye oppside.

XXL har gått gjennom en solid økning i omsetning etter en sommer dominert av norgesferier. Norske nettbuttikker har det siste halvåret solgt sports- og fritidsutstyr for 90% mer enn i samme periode i fjor. Butikkene deres opplever fortsatt mye salg. Til tross for prisoppang mener vi det fortsatt er mer å hente. Her ser vi spesielt frem mot Q3.

Hunter Group. Her forventer vi høyere rater opp mot nyttår, samt er de en potensiell oppkjøpskandidat på grunn av ny og moderne flåte. Denne aksjen reduserer også risikoen tilknyttet posisjonen vår i BWE.

Gjennomføringen av planleggingen ble derfor å dekke solide selskaper med lav risikoprofil. Deretter har vi kombinert dem med mindre posisjoner med mer potensiell oppside. Vinklingen til porteføljen er hovedsakelig satsing på banksektor, laks og konsum. Ved videre vurdering veier vi aksjene vi har opp mot nye potensielle investeringer. Et viktig punkt til videre konkurranse er kommende tall fra Q3. Her forventer vi mye spennende.

Vi ser frem til de neste månedene og ønsker de andre deltakerne i konkurransen lykke til videre!

Magnus Lieth Årøe på vegne av STØH Kapital.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer