Kahoot til børs!!

Selskapet ble notert på OTC listen for snart 1 år siden og har deretter økt markedsverdien fra 700 millioner kroner til 2.9 milliarder kroner som siste omsetningskurs priser selskapet til i dag. Det er godt nytt for aksjonærene, som kjøpte i markedet da alle fikk anledning for to år siden, men enda bedre nyheter for de som var inne tidlig.

Topp tre aksjonær er Northzone, Jan Haudemann Andersen og Creandum. Dette er sterke navn som kjenner sin kalkulator, men det blir spennende å se hvor stort nedsalg de gjør ved børsnoteringen.

Slike nedsalg er en naturlig sirkulasjon av penger, og nå håper mange at disse pengene triller videre til selskaper i en tidligere fase. Ser vi til Sverige er mye av økosystemet rundt tech start-ups bygget på pengene til Skype, Spotify, Klarna, Minecraft gründerne som fikk en exit. Norge derimot, har ikke hatt lignende salg eller noteringer utenfor oljeindustrien på lenge.

Hvorfor skal man kjøpe Kahoot!?

De er størst i verden på gamification av læring, med 70 millioner brukere, og nå er de i ferd med å skru på den kommersielle knappen der de øker inntektene drastisk fra måned til måned. Se bare denne grafen som viser inntektsutvikling i fjor:De ønsker å være cash positive i 2021, det er to år til. Selskapet melder også at de mest sannsynlig kommer til å gjøre oppkjøp før børsnotering, der de har tillatelse til å betale opp til 4.7% av aksjene. Selskapet lener seg fremover og ønsker å spise en større del av markedet og øke inntektene.

Utfordringene

Det finnes alltid utfordringer i næringslivet. Større aktører i andre vertikaler kan raskt bevege seg inn i ditt marked. Kostnadene kan overstige inntektene i lang tid, noe som krever at du kontinuerlig må hente penger. Kahoot! fyllte kassen senest i oktober, og kommer sikkert til å fylle på igjen før sommeren under notering. Selskaper kan slutte å innovere, og vi vet alle hvor raskt en stjerne slukner i software bransjen. Stickiness er vanskelig, da brukerne bare er en app-installasjon unna et alternativ.

Allikevel synes jeg Kahoot! kommer til å bli blant Oslo Børs sitt mest spennende selskap.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer