Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 5 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 5, 2020. $OSEBX #PARB

I ukens WebTV ser vi på analyse av innsidehandler, S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Pareto Bank, som kom inn i den norske modellporteføljen.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 27. januar

Hovedindeksen på Oslo Børs utviklet seg positivt fredag, og steg 1 prosent til en sluttnotering på 940 poeng. Uken som helhet ga en nedgang på 0,7 prosent. Indeksen viser stigende trendkanaler på både kort, mellomlang og lang sikt. Motstanden ved all-time high på 946 poeng har imidlertid vist seg vanskelig å bryte.

Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved gulvet i trendkanalen og ved 892 poeng.

Optimismen hos de kortsiktige investorene har falt kraftig de siste dagene, og Investtechs kortsiktige hausseindeks er ned 16 poeng til 58 poeng. Hausseindeksen indikerer at optimistene fortsatt er i flertall blant de kortsiktige investorene. Den langsiktige hausseindeksen holder seg ganske stabilt rundt 70 poeng, og indikerer at de langsiktige investorene overveiende er positive til børsen.

Det er meldt 37 signifikante handler fra innsiderne i de børsnoterte selskapene siste måned. Av disse var 24 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 65 prosent. På årsbasis er 87 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har Oslo Børs i januar i gjennomsnitt vært 0.2 prosent opp og februar 2.3 prosent opp. Også mars og april er positive måneder, så statistisk står vi nå foran en god periode på børsen. Variasjonene er imidlertid store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Pareto Bank

Pareto Bank har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Dette signaliserer enda sterkere stigningstakt, men den sterke oppgangen kan gi reaksjoner tilbake på kort sikt. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 37.00 kroner. Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen. Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for Pareto Bank. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer