Investtech WebTV uke 17 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 17, 2020. $OSEBX #GSF #ENTRA

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Grieg Seafood og Entra fra fredagens morgenrapport, og til slutt et sammendrag av rapporten Stockpicking med statistiske verktøy.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 20. april

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp hele 2.9 prosent fredag og endte på 748 poeng. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 1.9%. Indeksen er teknisk svak på mellomlang sikt, med flere brutte støttenivåer og negativ volumutvikling, men det er etablert en stigende trend på kort sikt. Det er langsiktig støtte ved 630-636 poeng, mens det er motstand ved cirka 820 og 856 poeng.

Aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs var svært høy i februar og mars. Vi forventer lavere aktivitet de kommende ukene, da mange selskaper skal presentere kvartalstall, og innsiderne er forhindret fra å handle. Mange av menneskene som kjenner selskapene aller best, brukte børsfallet i starten av koronaepidemien til å kjøpe seg opp. Siste måned gjorde direktører og styremedlemmer i de børsnoterte selskapene 123 kjøp og bare 9 salg. Innsiderne gir dermed fortsatt et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige.

Hausseindeksen på Oslo Børs, som er et mål for andelen av investorene som er optimister, har nå steget til 44 poeng. Stemningen hos investorene på børsen har dermed bedret seg kraftig den siste måneden. Hausseindeksen indikerer nå at det er en liten overvekt av pessimister blant investorene, men at det ikke lenger er noen panikk i markedet. Isolert sett tolkes hausseindeksen negativt når den har verdi mellom 10 og 50, men en stigning i hausseindeksen tolkes positivt. Les mer om hausseindeksen her.

Konklusjon: Oslo Børs er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer store svingninger på kort sikt.

Merk: For langsiktige investorer, de som vil være i markedet to år eller mer, mener vi fortsatt at det er riktig å kjøpe. Basert på statistikk fra lignende situasjoner anses oppsiden i forhold til risiko god. Det anses som høy risiko å stå ute av markedet. Se vår rapport fra 19. mars om hvordan markedet tidligere har utviklet seg etter store fall og lave hausseverdier.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksjer: Grieg Seafood og Entra

Grieg Seafood (Kurs 16. apr 2020: 108.00)

Grieg Seafood falt kraftig i februar og mars, men har de siste ukene tatt seg bra opp. Kursen har nå brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 104 kroner og tester gulvet i en stigende trendkanal på mellomlang sikt.

To styremedlemmer kjøpte seg inn i selskapet i slutten av mars og aksjen er positiv på innsidehandler.

Entra (Kurs 16. apr 2020: 124.40)

Entra falt kraftig fra februar til midten av mars. De siste ukene har så investorene stadig gått oppover i pris for å kjøpe seg inn i eiendomsselskapet og aksjen viser nå en stigende trend på kort sikt.

Entra er positiv på innsidehandler etter at to styremedlemmer kjøpte seg opp i slutten av mars. Investtech-forskning viser at aksjer med innsidekjøp i gjennomsnitt har gitt god meravkastning sammenlignet med aksjer uten innsidekjøp.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer