Ingen sommerferie for Nordnets fondskunder

Til tross for at juli måned er en av de roligste i handelsmånedene i året, har ikke dette stoppet fondskundene. En solid oppgang på verdens børser i juli har fått fondskundene til å kjøpe fond med begge hender.

Våre privatkunder nettokjøpte fond for 260 millioner kroner i juli. Aksjefond ble nettokjøpt for 196 millioner, kombinasjonsfond for 23 millioner og rentefond for 41 millioner. Med det er juli den måneden med høyest nettokjøp av fond hittil i år, like foran januar.  

Selv om våre fondskunder både i mai og juni har nettosolgt fond, ser man fra tallene i juli måned at privatkundene er tilbake på kjøper’n. Mye av grunnen til dette er nok de tydelige signalene fra verdens sentralbanker, som går langt i å love at rentene skal ned og ikke opp fremover. Dette gjør at kapital som søker avkastning fortsatt vil flyte inn i aksjemarkedet, og jeg tror dette er mye av grunnen til at kundene er tilbake på kjøpersiden.

Selv med en resultatsesong som har vært preget av blandede prestasjoner her hjemme i Norge, har de fleste store børskjempene i USA levert over analytikernes forventninger. Dette har resultert i at de toneangivende indeksene Nasdaq og S&P 500 er opp henholdsvis 4 og 2,5 prosent i juli måned.

Handelskrig, sentralbanker og Brexit vil bli viktig i høst

Handelskrigen ligger fortsatt over markedet som en klam hånd, og vi ser tydelige tegn på at dette sakker veksten i verdensøkonomien. Tidligere denne måneden var IMF ute og nedjusterte veksten enda en gang, og dette er en ren konsekvens av at handelskrigen nå virkelig setter spor etter seg.

I slutten av juli tiltrådde også Boris Johnson som ny statsleder i Storbritannia etter Theresa May.

Johnson har på sin side lovet dyrt og hellig at han skal levere Brexit innen 31. oktober – med eller uten en avtale. Dette vil ha store konsekvenser for verdensøkonomien, da Storbritannia er en av Europas største økonomier. Dette blir helt klart et stort fokus i høst, og kan få store konsekvenser for Storbritannia og deres handelspartnere.

Samtidig fortsetter verdens sentralbanker og være mer “duete” i sitt syn på økonomien, som på kort sikt vil være positivt for aksjemarkedet. Per i dag er det stort sett bare Norges Bank som har en rentebane som stiger, og mange stiller seg spørsmålet om når Øystein Olsen må innse realitetene og følge etter ECB og FED, som har senket sine rentebaner.  

Mest kjøpte fond i juliMest solgte fond i juli
KLP AksjeGlobal IndeksStorebrand Global Multifactor
DNB TeknologiDelphi Nordic
JPM US TechnologyAlfred Berg Income
KLP PengemarkedNordnet Superfondet Norge
Storebrand Indeks – Alle MarkederDelphi Europe
ODIN EiendomHolberg Likviditet
Alfred Berg Nordisk EiendomSKAGEN Kon-Tiki
DNB Global IndeksSEF Kraft Global
Nordnet Smart 15Vibrand Absolutt
Fondsfinans High YieldFORTE Trønder

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer