Gå til hovedinnhold

Hvordan tjene penger i et marked med stigende renter?

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Rentefondet, Arctic Return, et trygt alternativ.

Utrullingen av COVID-vaksinene er nå i god gang i den vestlige verden, og vi ser klare tegn til bedring i økonomiene. I den gjenåpningsfasen vi nå er inne i, har lave sentralbankrenter og kraftige finanspolitiske stimulansepakker ført til økte inflasjonsforventninger. Frykten er at høyere inflasjon ikke bare vil være av midlertidig karakter.

Denne frykten har drevet lange renter opp gjennom det siste halve året. Videre ser vi at en renteøkning fra den amerikanske og den norske sentralbanken kommer stadig nærmere i tid, og på sitt møte i juni gikk Norges Bank langt i å si at den første hevingen blir allerede til høsten.

Faksmile E24.no, 17.juni 2020

For å beskytte seg mot økning i lange renter bør man eie rentefond med kort rentebinding. På denne måten unngår man de negative kurseffektene fond med lang rentebinding vil få når lange renter stiger.

Arctic Return er et slikt fond. Fondet investerer hovedsakelig i flytende rente obligasjoner (FRN) og har en rentebinding som ligger rundt tre måneder. I tillegg til å være beskyttet mot negative kurseffekter ved økte lange renter, vil en økning i de korte sentralbankrentene være positivt for fondet.

Gitt at den løpende renten i fondet nå ligger på 1,8% vil den nye løpende avkastningen øke til 2,05% etter en renteheving fra Norges Bank (forutsetter en renteøkning på 0,25 prosentpoeng).

Arctic Return er et godt alternativ til pengemarkedsfond og sparekonto i bank, og har levert vesentlig bedre avkastning enn bankinnskudd hvert år siden oppstart i 2010, kun med ett unntak (2015).

Gjennomgående høyere avkastning en bank siden oppstart

Graf 1: Fondsavkastning etter honorar siden oppstart (2021 tall er YTD avkastning for fondet)

Fondet investerer i rentebærende papirer som obligasjoner og sertifikater i det nordiske markedet. Kredittkvaliteten i fondet er høy og skal til enhver tid, i gjennomsnitt, være vurdert til Investment Grade. Fondet er et UCITS fond, som betyr at fondet følger strenge regler i forhold til diversifisering av porteføljen.

Arctic Return har levert en svært stabil og konkurransedyktig avkastning siden oppstart, som har gitt fondet 5 stjerner hos Morningstar på 3, 5 og 10 års historikk.

Videre kåret Morningstar Arctic Asset Management til det beste renteteamet i Norge i både 2020 og 2021.

Hvorfor investere i Arctic Return?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer