Gå til hovedinnhold

God jul og takk for et begivenhetsrikt 2023

God jul, kjære Nordnet-kunde

Etter litt over 3 måneder i sjefsstolen i Nordnet Norge er jeg glad for å kunne skrive en julehilsen til deg. Det har vært et begivenhetsrikt år, og jeg vil gjerne ta ett tilbakeblikk på 2023. Børsåret 2023 har vært preget av sterke globale aksjemarkeder, høy inflasjon og stigende renter, i kombinasjon med geopolitisk uro og tragiske kriger.

Som vi alle vet, det er utfordrende å time markedet, og dette året har virkelig vært et bevis på det. Etter et svakt aksjemarked i 2022, var forventningene hos de fleste analytikere og investorer til 2023 dempet. Men når vi skriver 15.12 på kalenderen er det amerikanske aksjemarkedet «all-time high”, drevet av optimismen rundt kunstig intelligens og fallende langrenter mot slutten av året. Verdensindeksen MSCI World Index har steget omtrent 20 prosent målt i dollar, og hele 30 prosent målt i norske kroner. Differansen skyldes kronesvekkelsen, som har vært en stor hodepine for Norges Bank, og nok er en viktig årsak til at vi nordmenn går inn julen med enda en rentehevning fra sentralbanken.

Den kraftige børsoppgangen i år kan dels tilskrives at verdensøkonomien har utviklet seg bedre enn ventet, samt at kunstig intelligens har gitt de største tek-gigantene («magnificent seven») voldsomme kursløft, som har løftet hele aksjemarkedet.

Oslo Børs er opp rundt 10 prosent hittil i år. En svakere oljepris har lagt en demper på vår hjemlige børs, selv om flere shipping-kjemper seiler med strømmen.

Nordnet Norge sine kunder har i 2023 vært noe mindre aktive i aksjemarkedet enn i 2022, men interessen for verdipapirfond har vært betydelig sterkere enn fjoråret. Nordnets kunder har hittil i år nettokjøpt fond for hele 4,6 milliarder kroner. Rentefond har gått fra «not til hot» grunnet økte renter, og hele 3,6 milliarder er investert i rentefond i år.

Vi er stolte av å være en komplett plattform for sparing og investering, og er glade for å ønske velkommen over 30.000 nye kunder i Nordnet Norge i 2023. Vi er også glade for å være den tredje største aktøren i markedet for de som har valgt egen pensjonskontoleverandør. Og at stadig flere kunder vet at vi også tilbyr boliglån og sparekonto.

Nyheter og forbedringer i 2023

Å gi deg økt kunnskap og inspirasjon til å lykkes med dine investeringsmål er vår hovedmotivasjon i Nordnet når vi går på jobb hver dag. Vår ambisjon er å ligge i front slik at du som kunde hos oss alltid kan finne de verktøyene og den inspirasjonen du trenger for å nå dine mål. I løpet av 2023 har vi jobbet hardt for å oppfylle denne ambisjonen, og her er noen av høydepunktene:

Nyheter og forbedringer i 2023
Lanseringen av Nordens første gearede globale indeksfond, Nordnet Global Indeks 125
Lansering av realtidsinnskudd med Trustly
8 av 9 av våre indeksfond har fått gullmedalje av Morningstar
Lanseringen av Nordnet Female Network for å inspirere flere kvinner til å investere
Integrasjon av Quartr, slik at du enkelt kan få se og høre kvartalspresentasjoner fra selskaper du følger
Første kåring av årets Spare- og investeringsprofil
Gradvis utrulling av Shareville-funksjonalitet som en mer integrert del av nordnet.no
Nye inspirasjonslister for aksje- og investeringstema

I snitt har vi gitt deg en ny versjon av Nordnet weben hver andre time hver arbeidsdag i år og en oppdatert versjon av weben hver fjerde dag. Vi fortsetter å dele kunnskap for å hjelpe deg til å bli en enda bedre investor i Pengepodden, Markedspuls og på Nordnetbloggen. Våre toppinnlegg på Instagram er sett over 331.000 ganger og vi har møtt kundene både i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Som ny er det utrolig inspirerende og motiverende å møte så mange engasjerte og fornøyde Nordnet-kunder. Deres tilbakemeldinger, heiarop og konstruktiv kritikk er det som driver oss fremover!

Som en av årets nyheter i Nordnet er det med stor ydmykhet og respekt at jeg tok over sjefsstolen i Nordnet Norge fra Anders Skar fra 1. september. Sammen med det fantastiske teamet i Nordnet Norge tar jeg stafettpinnen videre. Vår visjon og våre mål er uendret – å bygge den beste plattformen for sparing og investering, utfordre etablerte strukturer, og gi deg tilgang til verktøy og informasjon for å nå dine sparemål til en fornuftig pris.

Vi kommer til å utvikle vårt fondsutvalg og lanserer et nytt Nordnet-fond allerede i 1. kvartal. Følg med! Vi vil fortsette å integrere Shareville i plattformen, utvikle hva du kan gjøre i appen og personalisere hvordan du får informasjon om din portefølje og markedet som er tilpasset deg. Tempo i forbedringer og innovasjon kommer til å være høyt også i 2024.

Vi skal også fortsette å kjempe for rammebetingelser knyttet til sparing og investering for deg og andre kunder. I år har vi sammen med Aksjonærforeningen vært på Stortinget og tatt opp forskjellen i beskatning på aksjer i forhold til andre aktivaklasser. Også i 2024 skal vi fortsette å være en pådriver for rammebetingelser som gagner deg som investor.

Klok av skade fra fjoråret vil jeg ikke begi meg ut på noen spådommer for aksjemarkedet 2024. Jeg lever selv etter læresetningen «Time in the market beats timing the market». Så uansett hva som er din investeringsstrategi og dine mål håper jeg du fortsetter å være investert og engasjert på Nordnet-plattformen i mange år fremover.

Mitt julegavetips er å opprette en månedlig spareavtale til deg selv (eller noen i familien), hvis du ikke allerede har det. Sparer man litt hver måned er man mindre sårbar for timing av markedet. Som Nordnet-kunde skal du uansett være trygg på at vi går på jobb hver dag for å gi deg den verktøykassen du behøver for å lykkes med dine mål!

Takk for et godt år, jeg ønsker deg og dine nærmeste en riktig god jul og et fremgangsrikt nytt børsår 2024!

Julehilsen fra Mari

Følg meg gjerne på LinkedIn, Instagram og X/Twitter:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Øyvind
Øyvind
19.12.2023 10:31

Lykke til videre og husk også å fortsette å kjempe mot den urettferdige dobbel-beskatningen på utbytter fra utenlandske aksjer.
God Jul 😀