Gå til hovedinnhold

Nordnet Global
Indeks 125.

Fondssparing med gearing.

Nordnet Global Indeks 125 skiller seg fra andre indeksfond. I stedet for tradisjonell eksponering på 100 % gir den deg 125 % eksponering mot de globale aksjemarkedene. På den måten kan du få større aksjeeksponering uten økt egenkapital.

Til fondet Kjøp

  • 1,25x gearing.

  • Globalt indeksfond.

  • Totalt årlig avgift 0,39 %

Hva betyr 125?

Enkelt forklart gir dette deg større eksponering enn tradisjonelle globale indeksfond. Hvis du investerer 100 kr i fondet, vil forvalter låne 25 kroner og kjøpe aksjer for 125 kr. Dette innebærer å investere med belåning eller "gearing". Dette gir økt potensial for avkastning, men også økt risiko og større nedside i perioder med negativ markedsutvikling.

Merk at finansieringskostnaden og forvaltningskostnaden påvirker avkastningen negativt, og fører til at avkastningen i Nordnet Global Indeks 125 ikke vil bli nøyaktig 1,25 x MSCI World ESG Leaders Index, som også er indeksen som Nordnet Global Indeks følger.

I stigende globale aksjemarkeder vil eksponeringen være lavere enn 125 %, og i fallende globale aksjemarkeder vil eksponeringen være høyere enn 125 %. Dette skyldes at lånekostnaden (gearing-kostnaden) alltid vil redusere fondets avkastning, uansett om aksjemarkedene stiger eller faller. Se regneeksempler under Spørsmål og svar.

Globalindex-SectionImage-770x420.jpg

En bærekraftig investering.

Nordnet Global Indeks 125 følger en indeks som fremmer bærekraft ved å unngå investeringer i selskaper som anses å ha negativ innvirkning på vårt miljø, samfunnsansvar og selskapsstyring. Dette betyr at fondet klassifiseres som et Artikkel 8-fond i henhold til EUs regulering.

Mer for pengene.

Samtlige av Nordnets egne fond har lavere kostnader sammenlignet med eksterne fond på Nordnet-plattformen, og Nordnet Global Indeks 125 er intet unntak. Med en årlig totalpris på 0,39 % reduserer du kostnadene og sikrer at de ikke påvirker din fremtidige avkastning negativt, noe som er særlig viktig på lang sikt.

Spørsmål og svar.

Et utvalg av våre indeksfond.

Vil du investere bredt? Se våre populære indeksfond, som gir deg muligheter for eksponering mot flere indekser, store og små, til lave kostnader. Hvis du ønsker å vite mer om indeksfond, har vi en egen side om indeksfond.

Nordnet Global Indeks
Logo: Nordnet Global Indeks ()
Årlig avgift
0,19%
Eiere
51 440
1 år
+29,97%
Risiko
Bærekraft
Artikkel 8
Morningstar Rating
5 stars
Nordnet USA Indeks
Logo: Nordnet USA Indeks ()
Årlig avgift
0,19%
Eiere
14 184
1 år
+32,17%
Risiko
Bærekraft
Artikkel 8
Morningstar Rating
5 stars
Nordnet Europa Indeks
Logo: Nordnet Europa Indeks ()
Årlig avgift
0,19%
Eiere
9 484
1 år
+22,51%
Risiko
Bærekraft
Artikkel 8
Morningstar Rating
4 stars
Nordnet Emerging Markets Indeks
Logo: Nordnet Emerging Markets Indeks ()
Årlig avgift
0,29%
Eiere
20 560
1 år
+17,95%
Risiko
Bærekraft
Artikkel 8
Morningstar Rating
2 stars
Nordnet Teknologi Indeks
Logo: Nordnet Teknologi Indeks ()
Årlig avgift
0,29%
Eiere
39 087
1 år
+48,69%
Risiko
Bærekraft
Artikkel 6
Morningstar Rating
5 stars
Nordnet Norge Indeks
Logo: Nordnet Norge Indeks ()
Årlig avgift
0,19%
Eiere
139 364
1 år
+19,05%
Risiko
Bærekraft
Artikkel 6
Morningstar Rating
3 stars

Viktig å vite om risiko og avkastning.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Selv om sparing i fond historisk sett har gitt god avkastning over tid, finnes det ingen garantier for fremtidig avkastning. Å investere i produkter med belåning innebærer økt potensiale for avkastning, men også økt risiko og større nedgang i perioder med negativ markedsutvikling. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.