Gå til hovedinnhold

Fondskundene har tro på videre oppgang

Med statsrenter rundt nullpunktet virker aksjemarkedet forlokkende på mange, tross coronafrykt. Nordnets fondskunder nettokjøpte aksjefond i juni for hele 398 millioner kroner. 4 av 10 fond på topp 10-listen over de mest kjøpte fondene i juni var teknologifond.

Selv om virusspredningen ikke har kommet under kontroll, i alle fall ikke i utviklingslandene, fortsatte aksjemarkedet oppover i juni. Verdensindeksen var opp 1 % i juni, med Europa i tet med hele 4 % oppgang. Oslo Børs var omtrent uendret i juni.

Nordnets privatkunder nettokjøpte fond for 466 millioner kroner i juni. Aksjefond ble nettokjøpt for 398 millioner kroner. Rentefond ble nettokjøpt for 74 millioner og kombinasjonsfond ble nettosolgt for 6 millioner. Så langt i år har Nordnets fondskunder nettokjøpt aksjefond for 1,4 milliarder, tross et rekordsalg av aksjefond i mars med 760 millioner kroner.

– Effekten av sentralbankenes og myndighetenes massive redningspakker samt store rentekutt har så langt overvunnet investorens frykt for coronavirusets herjinger.

Teknologifond fremdeles på topp

4 av de 10 mest kjøpte fondene i juni var teknologifond. Den gamle favoritten DNB Teknologi har fått selskap av to fond fra verdens største kapitalforvalter Black Rock og ett fra JP Morgan på topp 10 listen denne måneden.

– Siden finanskrisen for over ti år siden er teknologi den sektoren som har gjort det best. Våre kunder tror ikke den sterke avkastningen i denne sektoren er forbi, og kjøper fremdeles teknologifond med begge hendene. Nordnets kunder har hatt overvekt i teknologifond i mange år, noe de har tjent bra på.

To nordiske aksjefond ligger også på topp 10-listen over de mest kjøpte fondene: First Norden Fokus og DNB Grønt Norden. Førstnevnte fond er et relativt nystartet fond med forvalter Thomas Nielsen, som har fått en knallgod start: Siden etableringen i august i fjor er fondet opp over 50 %, som er over det dobbelte av Norden-indeksen. DNB Grønt Norden er en tidligere favoritt blant norske fondskunder, som har fått en ny vår med ny forvalter, Øyvind Fjell, som gjorde suksess i Delphi Fondene. Fondet ligger betydelig foran indeks siden Øyvind tok over høsten 2018.

TOPP 10 NETTOKJØPTE FOND I JUNI:TOPP10 NETTOSOLGTE FOND I JUNI:
DNB TEKNOLOGIHANDELSBANKEN HÅLLBAR ENERGI
BGF NEXT GENERATION TECHNOLOGYBLACK ROCK IIF WORLD GOLD FUND
DNB GLOBAL INDEKSMSDW GLOBAL BRANDS
KLP AKSJEGLOBAL INDEKS VKLP OBLIGASJON 5 ÅR
BLACK ROCK WORLD TECHNOLOGYLANDKREDITT HØYRENTE
FIRST NORDEN FOKUSNORDNET SMART 15
NORDNET INDEKSFOND NORGEDNB EUROPA INDEKS
JPMORGAN US TECHNOLOGYSTOREBRAND GLOBAL MULTIFACTOR
DNB GRØNT NORDENBLACK ROCK WORLD HEALTHSCIENCE
ÖHMAN GLOBAL GROWTHSKAGEN GLOBAL
Statistikk blant Nordnets fondskunder i juni måned

Les forrige fondsstatistikk: Fondskundene kjøper teknologi

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
03.07.2020 10:55

Hei! Kan dere sjekke kommentarene i https://www.nordnet.no/blogg/ny-prismodell-for-fond/ Det har kommet endel nye spørsmål, samt respons på spørsmål dere har stilt i svarkommentarer iløpet av de siste 7-9 dagene.