Flat start i vente. Rolig i Asia i natt. Sykliske selskaper i fokus etter positive vaksinenyheter

Mandag for en uke siden slapp Pfizer (-8,4%) og BioNtech (-13,7%) nyheten om deres suksessfulle Covid-19 vaksine, i går var det Moderna sin tur til å melde tilsvarende gode nyheter

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1]%. GSF, BGBIO mfl. i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,2 prosent i snitt i går.

Mandag for en uke siden slapp Pfizer (-8,4%) og BioNtech (-13,7%) nyheten om deres suksessfulle Covid-19 vaksine, i går var det Moderna sin tur til å melde tilsvarende gode nyheter. Covid-19 vaksinen til Moderna (+9,6%) har gjennom kliniske tester vist seg være enda litt bedre enn Pfizer -og BioNtech vaksinen. Aksjemarkedene reagerte naturlig nok positivt på nyheten.

Sykliske selskaper, eller selskaper innenfor sektorene olje, industri og finans har reagerte mest positivt på vaksinenyhetene den siste uken, da dette er de som har blitt hardest rammet av Covid-19 pandemien. Teknologiaksjene derimot, lagget på ny i går da investorene fortsatte å ta gevinst i disse for å vekte seg opp i andre industrier.

Både Dow Jones Indeksen og S&P 500 endte dagen i ny all-time high. Her hjemme steg også Oslo Børs til høyeste nivå siden virusutbruddet i mars. Det er verdt å merke seg sykliske selskaper dominerer på Oslo Børs.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt tirsdag morgen.

Flyselskapene gjorde det klart best i Asia i natt, men dette var ikke nok til å løfte børsene i regionen nevneverdig. Smittesituasjonen i Asia har vært under kontroll over lengre tid, derfor har også aksjemarkedene klart seg relativt bra den senere tid.

Grieg Seafood og BergenBio mfl. har sluppet tall før børsåpning, men disse er ikke ventet å påvirke hovedindeksene i dag.

Disclaimer: undertegnende har eierinteresser i Grieg Seafood

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,2 dollar per fat, ned -0,6 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,07, mens 30-års renten i USA ligger på 1,67 prosent.

Oljeprisen steg på ny i går etter Modernas positive vaksine nyheter. Brentoljen nærmer seg nå 45 dollar per fat, tross betydelig utfordringer for markedet generelt. Etterspørselen etter olje har falt ytterligere i Europa og USA grunnet innføring av strengere smittetiltak. I Kina derimot, er etterspørselen tilbake igjen over nivåene fra pre-Covid. Det ligger for øvrig i kortene at OPEC+ vil forlenge eksisterende kuttavtale for å sikre et oljemarkedet i balanse inntil utrulling av vaksiner globalt. Nyheter om dette kan komme i løpet av dagen, da forarbeidene til det kommende OPEC-toppmøtet den 30. november, avsluttes i dag.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer