En gjennomgang!

Jeg liker følge aksjer som er i en trend, både kursmessig men også der sektoren beveger seg i en god hastighet. Mange kaller det kanskje en top-down analyse, der man ser på økonomien som helhet, og deretter sektorer og selskaper som utmerker seg gjennom globale megatrender.

Det var de store ord, nå skal vi ned i materien å se på et knippe aksjer jeg følger på Oslo Børs, som jeg har hatt sterke meninger om gjennom det siste året.

NEL +212% siste tolv måneder.

Aksjen som har gått desidert best, og har i dag større omsetning på børsen enn Equinor. Investorene ønsker eksponering mot grønn økonomi, og dette har vært et godt bet. Samtidig har de finansiering seg på stigende kurser, og har levert mange interessante kontrakter.

NAS -86% siste tolv måneder.

Alle liker Norwegian, fordi det er en sterk story med merkevare fra landet der du er født og bor. Det er artig å se hvordan et norsk selskap konkurrerer på utenlandske ruter, med en bedre forretningsmodell enn de som var der fra før. Det varmer hjertet. Men å investere i Norwegian varmer ikke lommeboken. Mye skal klaffe hvis et slikt selskap skal bli kjøpt opp, og her bommet man kraftig på pris og timing. Det kan godt være oppside i aksjen senere i år, men da må hele storyen snu, og det kan kun skje ved bedre enn ventet kvartalstall og estimater.

Atlantic Sapphire +124% siste tolv måneder.

Algeproblemer? Det har ikke Atlantic Sapphire som produserer laks på landbaserte oppdrettsanlegg. Denne aksjeyndlingen på Oslo Børs har en rekke kjendisinvestorer på laget, og har sjarmert hele meglerkorpset der analysene ligger over dagens kurs (Pareto 130 kroner).

XXL -71% siste tolv måneder.

En av de største trendene vi er vitne til er hvordan tidligere markedsledere blir utfordret av konkurrenter med en teknologisk konkurransefordel. Det skjer i klesbransjen, og det skjer i sportsbransjen. Det er heller ikke noen tegn til at dette skal gi seg. XXL har dyre varehus, men selger mye på nett. De har også et bredt sortiment. Der konkurrentene kan spesialisere seg, er de avhengig av å treffe på mange vareslag samtidig.

Element -95% siste tolv måneder.

Fullstendig feilvurdering av meg å trekke frem denne aksjen. De har ikke levert på blockchain, de har en svak ledelse, toppinvestorer selger seg ut og de har fått tre bøter av børsen for overtredelse av informasjonsreglene.

REC Silicon -58% siste tolv måneder.

Hovedcaset rundt REC Silicon de siste to årene har vært at Kina opphever tariffene de har på solpaneler. Det tok en lei vending da handelskrigen blomstret opp i fjor. Nå ser det helsvart ut, og selskapet trenger finansiering frem til markedet bedrer seg, men når er det?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer