Gå til hovedinnhold

Den første millionen – første mål er nådd!

KInvest har handlet aksjer i 7 år og har nådd sitt første mål som investor; den første millionen. Les hele historien hans her eller les innlegget direkte på Sharevilleprofilen hans.

KInvest er en 27 år gammel dataingeniør og økonom fra Bergen. Han jobber med bank- og regnskapsløsninger og har tidligere jobbet i oljebransjen. Les den inspirerende reisen hans som investor fra begynnelsen og fram til han nådde sitt første mål.

Grafen viser KInvests utvikling de siste tre månedene.

I dag har jeg nådd mitt første mål på børsen: Den første millionen. Det har tatt nøyaktig 7 år.

Tilbake til 2008. Finanskrisen var i gang og jeg skulle gripe den berømte fallende kniven. Jeg skar meg flere ganger. En på ingeniørstudiene sa at gull var bra i dårlige tider.  Valget endte på CRU med mine første 25 000 kr finansiert av lånekassen hvor jeg fikk igjen 500 kr da selskapet ble tatt av børs. Jeg kjøpte også REC på 60 kr, men kom meg heldigvis ut på 20 kr. En venn kjøpte også REC på 40 kr for å få billigere inngang enn meg fremfor å kjøpe Marine Harvest på 1 kr. Alternativkostnaden ble altså stor.
Lærdom 1: Ikke følg andre personer ukritisk på børsen. Tenk selv.

Jeg gjorde ikke bare dårlige handler.

Jeg kjøpte både Seadrill og Telenor på 50 kr. Solgte på hhv. 77 kr og 99 kr, med andre ord alt for tidlig. Overskuddet gikk inn i de investeringene som ikke fungerte. Lærdom 2: Aldri hiv gode penger etter dårlige.

Vinteren 2010 flyttet jeg VPS kontoen fra sparebanken til Nordnet, noe som ble starten på et eventyr. Jeg satte opp en fondsavtale på 2000 kr i måneden som senere ble økt til 3000 kr. Lister i ulike sektorer ble satt opp for å enkelt kunne sammenligne nøkkeltall på selskaper. Det var slik jeg fant Bakkafrost som fremdeles i dag er min største enkeltinvestering, selv om posten nå bare utgjør deler av overskuddet den har generert.

På denne tiden startet jeg å se en klar korrelasjon mellom arbeidet jeg la ned i investeringer og hvor bra de ble. Av samme grunn valgte jeg å ta en ny bachelorgrad i økonomi på NHH ved siden av jobb. 3 nye år med studielån er også gull verdt i et bullmarked. Alt ble dyttet inn i aksjer sammen med det som stod igjen på lønnskontoen.

I 2013 feiret jeg 500 000 kr på aksjekontoen i alpene, for så å tape 50 000 kr over natten i Northland Resources uken etter.

Ingen stop loss kunne redde meg og jeg fikk et nytt slag i trynet.
Lærdom 3: Ikke invester i selskaper med fraværende kontantstrøm.
Lærdom 4: Stop loss funker ikke uten likviditet.

Etter dette har den neste halve millionen kommet fort. Underveis har jeg latt vekstaksjer som Tesla, Facebook og Netflix løpe fra meg, da jeg ikke klarer å analysere hva som er riktig pris. Dette kan fondene gjøre. Jeg foretrekker lett omsettelige selskaper som tjener penger, betaler utbytte og hvor jeg forstår de underliggende driverne.

Jeg må takke Nordnet for å ha gitt meg plattformen, lånekassen for gratis kapital, Richard Paulsen for den beste finansbloggen og NHH for den økonomiske verktøykassen. Jeg har stor tro på Shareville-konseptet og at alle har mye å lære av hverandre her inne. Det er i den sammenheng jeg deler denne posten, før jeg nå skal i gang å angripe min neste million.

Gå til Shareville.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer